Μοναδικός στο… ΚΑΡΥΔ(ωμ)Α! (vd)

sakis_karydas_koroivosΤο δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, λέγανε οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Αλλά κατά πως φαίνεται στην Καβάλα δεν τα υπολόγισαν σωστά και κυρίως έδειξαν να μην θυμούνται ότι ο Σάκης Καρύδας τους είχε “σκοτώσει” και προ 5ετίας, όταν με μία 3ποντη “βόμβα” του 5,4 δεύτερα πριν το τέλος του ματς έστελνε τον Ηλυσιακό στα… ουράνια και την Καβάλα στο “καναβάτσο”! Ο Σάκης Καρύδας το έπραξε και πάλι, δείχνοντας ότι διαθέτει ικανότητα στο να… καρυδώνει τις αντίπαλες άμυνες στο πιο κρίσιμο σημείο. Δεν είναι, άλλωστε λίγες οι φορές που ο… «γκάνγκστερ των φτωχών» το ‘χει δείξει και στην πράξη.

Με τη φανέλα του Ηλυσιακού στην 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2008-09 είχε «σκοτώσει» τη Δάφνη (71-74) κι είχε ανοίξει το δρόμο στους «κιτρινόμαυρους» για την άνοδο στην Α1, ενώ την επόμενη χρονιά «χτύπησε» με τον ίδιο τρόπο με αντίπαλο την Καβάλα. Αλλά και πριν απ’ αυτά τα δύο… τρανταχτά «χτυπήματα», είχε δείξει ότι εάν του αφήσεις λίγο χώρο, θα σε… σκοτώσει. Με τη φανέλα του ICBS είχε πετύχει τρίποντο απ’ το κέντρο του γηπέδου με την εκπνοή του ματς κόντρα στον Σπόρτιγκ (την περίοδο 2005-06), ενώ και το Παγκράτι είχε γευτεί την πίκρα από μία τρίποντη «βόμβα» του Καρύδα στα 3,8 δεύτερα (69-67 την περίοδο 2008-09)…

Κι αυτά είναι μερικά απ’ τα… κατορθώματα του «γκάνγκστερ των φτωχών», που δικαιώνει όλους εκείνους που του έχουν εμπιστευθεί μία θέση στην ομάδα τους… Όπως κι αυτούς του Κόροιβου, όπως δείχνει και το video με το εντυπωσιακό τρίποντό του.