Μονομαχία στο λόφο του Στρέφη

Στον νότιο όμιλο γίνονται τα σπουδαιότερα -ή τα πιο κρίσιμα αν προτιμάτε- παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής στη Β’ Εθνική. Η… μητέρα των μαχών, πάντως, δεν είναι άλλη από αυτή που διεξάγεται στο κλειστό του Στρέφη, όπου ο Αετός φιλοξενεί το Ψυχικό με αυτοσκοπό να του σπάσει το νικηφόρο σερί και να καλύψει παράλληλα και τη διαφορά με την οποία ηττήθηκε στον πρώτο γύρο (68-73). Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα μετράει 10 σερί νίκες και έχει να γνωρίσει ήττα από τις 11 Νοεμβρίου (στον Χολαργό).

Στη Χαλκίδα αναμετρώνται οι ομάδες που σημείωσαν τις σπουδαιότερες νίκες της προηγούμενης αγωνιστικής. Η Χαλκίδα προέρχεται από το διπλό στην Πάτρα και ο Κρόνος πηγαίνει στην Εύβοια με κεκτημένη ταχύτητα από την επική νίκη επί της ΑΕΚ, σε ένα ματς που αναμένεται να δώσει μεγάλη βαθμολογική ανάσα σε όποιον το κερδίσει. Την ανοδική πορεία του φιλοδοξεί να συνεχίσει ο φορμαρισμένος Αμύντας (5 νίκες στα τελευτία 6 παιχνίδια) κόντρα στον Εσπερο ΑΟΠΑ, ενώ κομβικής σημασίας είναι η αναμέτρηση στην Καισαριανή μεταξύ της Νήαρ Ηστ και του Ιλίου. Ιδιαίτερα για τους γηπεδούχους, που μετρούν 4 σερί ήττες…

Το σερί των τριών ηττών θα επιδιώξει να σπάσει πάση θυσία ο Πανερυθραϊκός με αντίπαλο τον Δούκα, στη ρεβάνς του αγώνα του πρώτου γύρου, στον οποίον υπήρξε μάλιστα και αρκετή ένταση και άφθονα παράπονα των φιλοξενούμενων για τη διαιτησία. Τέλος, θεωρητικά εύκολο έργο έχει ο Χολαργός κόντρα στο Πέραμα, ωστόσο η ομάδα του Σάββα Συμεωνίδη δεν θα έχει ξεχάσει τον δραματικό τρόπο με τον οποίον είχε νικήσει στον πρώτο γύρο.

Ματς κομβικής σημασίας στον Εύοσμο

Στον Εύοσμο διεξάγεται το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής για το βόρειο όμιλο. Ο Αίας προέρχεται από 3 σερί ήττες και έχει φτάσει στο σημείο να κινδυνεύει, την ίδια στιγμή που το Μαρούσι μοιάζει να έχασε μια και καλή το… τρένο της ανόδου μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή και το θέμα είναι πλέον μην… μπλέξει σε περιπέτειες.

Χωρίς κόσμο στο πλευρό του (λόγω τιμωρίας) θα φιλοξενήσει το Ανατόλια ο Ηρακλής, που έφτασε τις 5 συνεχόμενες νίκες μετά τοτεράστιο διπλό στο Μαρούσι. Η ομάδα του Τσούρμα, από την άλλη, αναζητά επειγόντως μια βαθμολογική ανάσα, καθώς προέρχεται από τρεις σερί ήττες. Στο μοναδικό αθηναϊκό παιχνίδι του βόρειου ομίλου, το Αιγάλεω θα προσπαθήσει να κάνει 6 τις συνεχόμενες νίκες του κόντρα στη Μεταμόρφωση Βόλου, η οποία έχει 0-6 μακριά από το γήπεδο της και έχει χάσει μόνο ένα από αυτά τα παιχνίδια με διαφορά μικρότερη από 9 πόντους.

Τον ίδιο στόχο (σωτηρία) έχουν οι… μονομάχοι της Νέας Φιλαδέλφειας, ο Ιωνικός Ν.Φ. και η ΜΕΝΤ, ενώ οι Μαχητές Δόξας Πεύκων θα είναι το φαβορί στην αναμέτρηση με τον Πιερικό Αρχέλαο, όπως και το Στρατώνι κόντρα στον Ιωνικό Ιωνίας, από τον οποίον είχε ηττηθεί πάντως στον πρώτο γύρο. Στην έδρα της, πάντως, η ομάδα του Δημήτρη Μύθου έχει απολογισμό 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια…

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Κανήθου 17:00 Χαλκίδα-Κρόνος (Μπούσιας, Κωσταντινόπουλος)
Δάφνης 17:00 Αμύντας-Εσπερος ΑΟΠΑ (Σαλαβός, Κοντίλης)
Νήαρ Ηστ 17:00 Νήαρ Ηστ-Ενωση  Ιλίου (Θεοδωρόπουλος, Μαραμής)
Ν.Ερυθραίας 17:00 Πανερυθραϊκός-Δούκας (Παυλόπουλος, Διμπινούδης)
Περάματος 17:00 Πέραμα/Ερμής-Χολαργός (Ουσταμπασίδης, Λαζαρίδης Αθ.)
Στρέφη 17:00 Αετός-Ψυχικό (Ντάβαρης, Μπούκας)

Βόρειος όμιλος

Αιγάλεω 17:00 Αιγάλεω-Μεταμόρφωση Βόλου (Κυριακόπουλος, Λιότσος)
Ιβανώφειο (κ.θ.) Ηρακλής-Ανατόλια (Ζαγορίδης, Τζεβελεκίδου)
ΔΑΚ Ευόσμου 17:00 Αίας Ευόσμου-Μαρούσι (Τσιαπλής, Τσουμαχίδης)
“Ζ.Αλεξάνδρου” 17:00 Ιωνικός Ν.Φ.-ΜΕΝΤ (Μακρής, Μαντήλας)
ΔΑΚ Πευκών 17:00 Μαχητές Δόξας Πεύκων-Πιερικός Αρχέλαος (Πιτσίλκας Μ., Ξέρας)
Αρναίας 17:00 Στρατώνι-Ιωνικός Ιωνίας (Καρακατσανίδης, Ελευθεριάδης)