Μπογατσιώτης: «Μεγάλη προπονητική εξέλιξη»

Αναμφίβολα είναι από τους ανθρώπους που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Ο Κώστας Μπογατσιώτης, ο οποίος θα τιμηθεί για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου που θα γίνει στις 6 Ιανουαρίου στο σχολείο “Δελασάλ” (Κυβέλης 19, Άλιμος) μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Αναλυτικά :

Για την πορεία των ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα κι αν μπορούν να φτάσουν στο Final 4:

“Αν μη τι άλλο η πορεία τους είναι θετική. Ο Ολυμπιακός έχει διατηρήσει την περσινή ομάδα έχοντας κάνει και δύο καλές μεταγραφές προσθέτοντας τους Περπέρογλου και Μαυροειδή, παράλληλα η αλλαγή του ξένου δείχνει να βοηθάει και περιμένω να το κάνει ακόμα περισσότερο. Ο Μπαρτζώκας και το επιτελείο του δουλεύουν καλά. Στα τελευταία παιχνίδια έχει βελτιωθεί πολύ η άμυνα κάτι που φαίνεται κι από τα αποτελέσματα. Αν όλα πάνε καλά νομίζω έχει τα φόντα να πάει μέχρι τη τελική φάση.
Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό άλλαξε την ομάδα του και σιγά σιγά συνέρχεται. Πιστεύω ότι θα είναι διαφορετικός στο δεύτερο γύρο, όμως πρέπει όλοι να δώσουν χρόνο στον Αργύρη Πεδουλάκη γιατί δεν είναι εύκολο το έργο του από την στιγμή που έχει μία τελείως διαφορετική ομάδα”.

Για το ελληνικό μπάσκετ στην περίοδο της οικονομικής κρίσης:

“Τα πράγματα δεν είναι τόσο ευχάριστα. Εκτός από τις δύο μεγάλες ομάδες οι υπόλοιπες δυσκολεύονται. Ακόμα και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό έχουν κατεβάσει τα μπάτζετ σε σύγκριση με την εποχή που ήμουν εγώ στον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι θα έρθουν ακόμα πιο δύσκολες ημέρες γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν οι σύλλογοι στα έξοδα. Όσο δεν θα έχουν τις οικονομικές βοήθειες που είχαν παλιά κι αν σταματήσει το κράτος και οι διαφημίσεις, τότε η κατάσταση θα είναι πραγματικά άσχημη. Βαδίζουμε περίπου στην εποχή που έπαιζα εγώ”.

Για το γυναικείο μπάσκετ που φαίνεται να βρίσκεται σε ανοδική πορεία:

“Σαφώς έχει άνοδο. Όταν ανέλαβα (1990-95) έγινε μία ανανέωση, όμως η εθνική μεγαλούργησε επί εποχής Μίσσα που έφτασε στο πιο υψηλό σημείο και συνεχίζει να ανεβαίνει. Απ’ ότι μαθαίνω υπάρχουν κάποιες καλές παίκτριες που έρχονται από τις μικρότερες ηλικίες. Είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψουμε και θα πάμε καλά μέσα στα πλαίσια που μπορούμε. Πάντως γίνονται θετικά βήματα”.

Για τους Έλληνες προπονητές:

“Βλέπω μεγάλη εξέλιξη όσον αφορά τους Έλληνες προπονητές που δεν υπήρχε παλιά. Έχουμε επιτυχίες με Έλληνες προπονητές που διαπρέπουν και στο εξωτερικό. Ο ΣΕΠΚ δουλεύει καλά, γίνονται αξιόλογα Σεμινάρια και βοηθάει πολύ τη νέα γενιά τεχνικών που δουλεύει σκληρά κι έχει διάθεση για μάθηση. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είχαμε θετική βοήθεια από τους ξένους προπονητές όπως ο Ομπράντοβιτς και ο Ίβκοβιτς, όμως και ο Σύνδεσμος πάλεψε προς αυτή την κατεύθυνση φέρνοντας κάθε χρόνο στα Σεμινάρια όποιον αξιόλογο προπονητή υπήρχε στο εξωτερικό.
Ελπίζω η Ελληνική Ομοσπονδία να διαλέξει έναν Έλληνα προπονητή για την Εθνική αντρών και να τον αφήσει να κάνει τη δουλειά του δίνοντας του χρόνο”.