Μπουσβάρος: «Αναγέννηση από κάτω προς τα πάνω»

makedonikosΕπειτα από… μισή σεζόν στον πάγκο του Μακεδονικού, ο Δημήτρης Μπουσβάρος προετοιμάζεται για την πρώτη “γεμάτη” χρονιά με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και μίλησε γι’ αυτό στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr)…

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη συνεργασία του με τον Μακεδονικό:

«Πέρσι η συνεργασία ξεκίνησε προς το τέλος της περιόδου με στόχο να σωθεί η ομάδα. Αυτός όπως αποδείχθηκε στο τέλος ήταν ένας στόχος όχι ιδιαίτερα δύσκολος παρά τις απώλειες αθλητών που υπήρξαν. Αναφορικά με την φετινή σεζόν είμαι ευχαριστημένος που έμεινα γιατί πάντα θέλω να υπάρχει συνέχεια στο έργο του προπονητή. Επιθυμία μου είναι να ξεκινήσει μία χρονιά που θα βασίζεται στα μπασκετικά πλάνα που βάλαμε πέρσι με σκοπό να πετύχουμε κάτι καλύτερο. Όταν λέω κάτι καλύτερο δεν εννοώ την άνοδο αλλά την ανάδειξη ακόμα περισσότερων ταλέντων που θα μπορούν να παίξουν μπάσκετ σε υψηλότερες κατηγορίες».

Για την πορεία της προετοιμασίας:

«Μέχρι στιγμής πολύ ευχαριστημένος. Ξεκινήσαμε σχετικά νωρίς και παρότι αντιμετωπίσαμε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε μέσα από την μεγάλη όρεξη των παιδιών. Αυτό που ξεχωρίζω μέχρι τώρα είναι ο μεγάλος ζήλος που δείχνουν οι παίκτες κι αυτό είναι πολύ βασικό για να μπορέσει να χτιστεί κάτι καλό».

Για τις πολλές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ:

«Το καλοκαίρι η βασική μου αίτηση απέναντι στους διοικούντες ήταν να διατηρηθεί το ρόστερ με όσο το δυνατόν λιγότερες αλλαγές. Στην πορεία, όμως πολλά παιδιά προτιμήθηκαν από άλλες ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών (Α2, Β’ εθνική) και δεν μπορούσαμε να τους φράξουμε το μέλλον. Μπορεί να μην έγινε τελικά αυτό που επιθυμούσα, όμως τα πράγματα είναι θετικά, καθώς το γεγονός ότι ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών επέλεξαν παίκτες μας είναι ένα σημάδι αναγνώρισης της δουλειάς που γίνεται. Αυτός θα είναι ο στόχος και φέτος κοιτάμε την παραγωγική διαδικασία και δίνουμε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να δείξουν αν αξίζουν να διεκδικήσουν μία θέση σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Στον Μακεδονικό έχουμε καταλάβει ότι το άθλημα εκεί που έχει φτάσει χρειάζεται να αναγεννηθεί από κάτω προς τα πάνω. Θεωρώ ότι πλέον οι ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να εκβιάζουν έναν παίκτη για να αποκομίσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο όφελος. Προσωπικά συμφωνώ με τη διοίκηση στη φιλοσοφία ότι όλοι πρέπει να χαίρονται που βρίσκονται στον Μακεδονικό οπότε δεν στεκόμαστε εμπόδιο στο μέλλον κανενός παίκτη».