“Ναι” στους… 30άρηδες, πλάνο για τους κάτω των 20

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου η ΕΟΚ έχει κατηγορηθεί για… έλλειψη αντανακλαστικών. Στην περίπτωση των “30άρηδων”, ωστόσο, η ομοσπονδία έδειξε ότι διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά και μάλιστα και διάθεση για να ξεπερνάται κάθε σκόπελος που θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει τριγμούς στο οικοδόμημα. Για το λόγο αυτό κάθισε στο τραπέζι με τον ΠΣΑΚ και από κοινού έκριναν ότι είναι σκόπιμο ν’ ανοίξει η “πόρτα” για τη μεταγραφή δύο 30άρηδων από τους συλλόγους των πρωταθλημάτων από τη Β’ εθνική και κάτω!

Μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση πέρασε ήδη απ’ τη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο infobasket.gr ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, προσθέτοντας: “ο στόχος και των δύο πλευρών είναι κοινός κι έτσι προχωρήσαμε στην συγκεκριμένη απόφαση. Βέβαια επιθυμία όλων είναι η ενίσχυση του αναπτυξιακού χαρακτήρα των πρωταθλημάτων και για το λόγο αυτό θα υπάρξουν και οι σχετικές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση”.

Τι σημαίνει αυτό; Όπως εξηγεί ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης ότι “… υπάρχει η δέσμευση απ’ τη νέα περίοδο οι ομάδες να έχουν στις τάξεις τους 4 παίκτες κάτω των 20 ετών, γεγονός που θα ενισχύσει αρκετά την κατεύθυνση που επιθυμούμε όλοι, δηλαδή την ανάπτυξη του μπάσκετ”. Τα σωματεία, λοιπόν, γνωρίζουν ήδη τις προθέσεις της ομοσπονδίας και πλέον στο άμεσο μέλλον – όταν και θα τεθεί επί τάπητος το συγκεκριμένο πλάνο – θα δείξουν εάν έχουν διάθεση ν’ ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη γραμμή, που στην παρούσα φάση (εν μέσω κρίσης) φαντάζει αρκετά δελεαστική για να μειωθούν οι προϋπολογισμοί τους.