Να αποφύγουν τον… συνωστισμό της τρίτης θέσης, με την ελπίδα να κάνουν κάτι παραπάνω, θα αναμετρηθούν στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής Κένταυρος Καλλικράτειας και Ελευθερούπολη. Η ομάδα της Καβάλας έχει ένα εύθραυστο προβάδισμα τριών πόντων από τη πρώτη της νίκη και θα κάνει το παν για να μη… «σπάσει» αυτό το προβάδισμα αλλά αντίθετα να εδραιώσει τη παρουσία της στις πρώτες θέσεις.

Ο Κένταυρος έχει επίσης μεγάλο κίνητρο για τη κατάκτηση της νίκης μετά και την ήττα της πρεμιέρας από τη Χαλκηδόνα και φυσικά δεν θέλει να χάσει άλλο έδαφος αλλά να δηλώσει δυναμικά παρών στη μάχη για τις πρώτες θέσεις. Να της απαντήσει με… το ίδιο νόμισμα θέλει ο Μαντουλίδης στον αγώνα του με τη Κομοτηνή η οποία είχε κερδίσει μέσα στην έδρα των εκπαιδευτηρίων και τώρα είναι… η σειρά του.

Το έκανε μια φορά και θέλει να το ξανακάνει… Ο Ιωνικός είχε «χτίσει» στον πρώτο γύρο ένα πολύ καλό νικηφόρο σερί και το ίδιο φιλοδοξεί να κάνει και πάλι, αυτή τη φορά κάνοντας αρχή με τον αγώνα κόντρα στους Τιτάνες Δράμας και αφήνοντας πίσω του την ήττα από το Ανατόλια. Να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο το Ανατόλια και αν μπορέσει να πάρει και τη νίκη, θέλει ο Γαλαξίας Αδένδρου που παρουσιάζεται πολύ πιο ανταγωνιστικός στους τελευταίους αγώνες.

Ο… θάνατος σου η ζωή μου θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο τίτλος για το ντέρμπι του Μακεδονικού με τη ΧΑΝΘ. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στη τελευταία πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα και μόνος ένας θα μπορέσει να… βγει στην επιφάνεια κερδίζοντας τους δύο βαθμούς συνεχίζοντας έτσι να ελπίζει. Όσο για τον αγώνα του Ασβεστοχωρίου με τον Πολύγυρο είναι όλα… ρευστά. Οι γηπεδούχοι έναν μήνα νωρίτερα θα λέγαμε ότι είχαν σαφέστατα τον πρώτο λόγο αλλά πλέον με αρκετά προβλήματα να τους απασχολούν, όλα είναι ανοιχτά.
Ρεπό έχει η Χαλκηδόνα.

Οι αγώνες της 15ης αγωνιστικής είναι:

Μακεδονικός – ΧΑΝΘ  (Νεάπολης Θε., 18:00)
Γαλαξίας Αδένδρου – Ανατόλια  (Αδένδρου, 18:00)
Ιωνικός Ιωνίας – Τιτάνες Δράμας (Ιωνίας Διαβαρών, 18:00)
Κομοτηνή – Μαντουλίδης  (Κομοτηνής, 18:00)
Δόξα Δρυμού – Χαλκηδόνα  (ΔΑΚ Μυγδονίας, 18:00)
Κένταυρός Καλ/τειας – Ελευθερούπολη  (Αγ. Παύλου, 18:00)
Ασβεστοχώρι – Πολύγυρος (Ασβεστοχωρίου, 18:00)