ΝΒΑ: Η ανασκόπηση της εβδομάδας (+vd)

Απ’ όλα είχαμε την εβδομάδα που πέρασε. Σπουδαίες στατιστικές επιδόσεις, μεγάλες ανατροπές (καμία σαν αυτή που έκαναν οι Σέλτικς στο Ορλάντο), το κάρφωμα της χρονιάς από τον Μπλέικ Γκρίφιν (και έχουμε ακόμα Φεβρουάριο…), τον Ρικ Καρλάιλ να προσπαθεί να… πετύχει με κλωτσιά στη μπάλα ένα διαιτητή και να… βρίσκει δύο θεατές!

Μέχρι και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς είδαμε να πηγαίνει με το ποδήλατο στο γήπεδο για το μεγάλο ανατολικό ντέρμπι με τους Μπουλς ή τα παιδιά του Κάρλος Μπούζερ να ζητωκραυγάζουν υπέρ της… Χιτ το ίδιο βράδυ. Και πολλά άλλα…

Το βαρόμετρο της εβδομάδας

Up

1. Λ.Α. Κλίπερς (4-0)

Η νέα δύναμη του Λος Αντζελες έχει αρχίσει να βρίσκει τη χημεία της και το αποδεικνύει κερδίζοντας ολοένα και πιο τακτικά. Το περασμένο επταήμερο οι Κλίπερς νίκησαν τέσσερις ομάδες (Μέμφις, Ντένβερ, Οκλαχόμα, Γιούτα) με συνολικό ρεκόρ 52-22.

2. Φιλαντέλφια 76ερς (4-0)

Πέρασαν ολόκληρη την εβδομάδα… σπίτι και την πέρασαν καλά και ήσυχα. Αρχισαν ρίχνοντας 17 πόντους στη Σάρλοτ, 21 στο Ντιτρόιτ, συνέχισαν επικρατώντας πολύ εύκολα του Ορλάντο και την ολοκλήρωσαν με μία νίκη-μήνυμα προς όλη την Ανατολή επί του Σικάγο (98-82).

3. Μιλγουόκι Μπακς (3-1)

Παίζουν χωρίς τον Αντριου Μπόγκουτ αλλά παίζουν καλά. Ακόμα και στη… διαβολοβδομάδα που πέρασε νίκησαν Λέικερς, Χιτ, έκαναν περίπατο με το Ντιτρόιτ και κόντραραν τους Μπουλς μέσα στο Σικάγο.

Down

1. Σάρλοτ Μπόμπκατς (0-4)

Συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι είναι μακράν η χειρότερη ομάδα στο ΝΒΑ. Μετρούν 10 σερί ήττες, συμπεριλαμβανομένης και της πιο βαριάς της ιστορίας τους την Τετάρτη από το Πόρτλαντ (68-112).

2. Ντιτρόιτ Πίστονς (0-5)

Αλλες πέντε ήττες προστέθηκαν στο τραγικό ξεκίνημα του Ντιτρόιτ, το οποίο έφτασε τις επτά συνεχόμενες και συνεχίζει με σταθερά βήματα τον κατήφορο που έχει πάρει…

3. Νιου Ορλεανς Χόρνετς (1-3)

Για μια στιγμή πήραν τα πάνω τους με τη συντριβή επί του Ορλάντο και μετά επέστρεψαν στα συνηθισμένα. Τρεις σερί ήττες από Ατλάντα, Μαϊάμι και Φίνιξ με 17,7 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο τους επανέφεραν στην τάξη…

Τα γεγονότα της εβδομάδας

Το ματς της εβδομάδας

Ορλάντο Μάτζικ-Μπόστον Σέλτικς 83-91
Εντάξει, δεν είναι και τόσο εμπορικό ματς, αλλά η ανατροπή που έκανε η Βοστώνη δεν γίνεται συχνά. Οι Σέλτικς βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 27 πόντους διαφορά και όχι μόνο δεν διαλύθηκαν, αλλά επέστρεψαν στο 2ο ημίχρονο και επικράτησαν… εύκολα κιόλας.

Ο παίκτης της εβδομάδας

Κρις Πολ
Επέστρεψε κεφάτος από τον τραυματισμό του και οδηγεί τους Κλίπερς από νίκη σε νίκη. Την περασμένη εβδομάδα είχε 25,8 πόντους, 4,5 ριμπάουντ, 9,8 ασίστ, 2,2 κλεψίματα μ.ό. και οι Κλίπερς πέτυχαν 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Τα τριπλ νταμπλ της εβδομάδας

Επιτέλους είδαμε τριπλ νταμπλ! Το δεύτερο της χρονιάς το έκανε ο Αντρε Ιγκουοντάλα (ήταν μάλιστα το 4ο που επιτεύχθηκε με 10 πόντους, 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ τα τελευταία 27 χρόνια) και το τρίτο ο Κέμπα Γουόκερ.

Το clutch shot της εβδομάδας

Ενα και καλό. Το πέτυχε ο Kyrie Irving 2,6” πριν από τον αγώνα των Cavaliers στη Βοστώνη, ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο το σερί 12-0 που έκανε η ομάδα του, “κλέβοντας” και τη νίκη.

Ο Κουφός της εβδομάδας

Επαιξε μόνο σε έναν αγώνα έχοντας 1 πόντο, 1/2 βολές, 0/1 δίποντο και 3 ριμπάουντ σε 8,5 λεπτά.

Το κάρφωμα της εβδομάδας

Δεν ήταν ακριβώς κάρφωμα (κατά τον Κέβιν Ντουράντ), ήταν όμως τόσο εντυπωσιακή φάση, που ενώ έχουμε ακόμα Ιανουάριο, χαρακτηρίζεται απ’ όλους ως το κάρφωμα της χρονιάς! Για όσους ακόμα απορούν, το έκανε ο Μπλέικ Γκρίφιν στα μούτρα του Κέντρικ Πέρκινς και έσπασε τα κοντέρ από σχόλια που επακολούθησαν στο Twitter.

Η δήλωση της εβδομάδας

«Ποτέ δεν γούσταρα τους Pacers. Παίρνουν χάπια και είναι τόσο σκληροί; Δεν ξέρω από που πηγάζει αυτή η σκληράδα. Νομίζουν όλοι ότι είναι σκληροί τύποι και με εκνευρίζει, με κάνει να γελάω» (ο Κέβιν Λαβ εκφράζει την… αγάπη του για τους Πέισερς).

Οι fans της εβδομάδας

Τα παιδιά του Κάρλος Μπούζερ πήγαν στο γήπεδο μαζί με τη μαμά τους για να δουν τον πατέρα τους να παίζει απέναντι στο Μαϊάμι. Και τι έκαναν; Φώναζαν μαζί με το κοινό… let’s go Heat, με τον έναν να φοράει μάλιστα και τη φανέλα των Μπουλς!

H φωτογραφία της εβδομάδας

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι λάτρης του ποδηλάτου και δεν το κρύβει. Το… μη συνηθισμένο στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι ότι ο σούπερ σταρ του Μαϊάμι κάνει ποδήλατο, αλλά ότι το χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του προς και από το γήπεδο. Ακόμα και όταν πρόκειται για να πάει σε αγώνες, σαν αυτόν της περασμένης Κυριακής με το Σικάγο!

Το video της εβδομάδας

Ο Ρικ Καρλάιλ εκνευρίστηκε στον αγώνα των Μάβερικς με την Οκλαχόμα και όταν είδε τη μπάλα να έρχεται προς το μέρος του δεν… δίστασε: την κλώτσησε και πέτυχε δύο θεατές που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές των καθισμάτων! Αργότερα είπε: «ήταν απαράδεκτο εκ μέρους μου, αλλά ήθελα να πετύχω τον διαιτητή»!!!