Νικητάκης: «Το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα»

Στις τελευταίες αγωνιστικές η Κηφισιά παρουσιάζει μια ανοδική πορεία, ενώ μετά τη νίκη της επί του Πιερικού/ Αρχέλαου, η ΑΕΝΚ βρίσκεται στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο κορυφαίος του αγώνας, Σάββας Νικητάκης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ τόσο για την εκτός έδρας επιτυχία της ομάδας του όσο και για την προσωπική του απόδοση καθώς πέτυχε 30 πόντους μοιράζοντας και έξι ασίστ ενώ αναφέρθηκε τόσο στο μέλλον όσο και στον αυριανό αγώνα με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά:

Πόσο σας βοήθησε και πόσο σημαντική ήταν η νίκη σας επί τους Πιερικού;

«Ήταν μια νίκη που την χρειαζόμασταν προκειμένου να μας φύγει για λίγο το άγχος. Μέχρι τώρα βρισκόμασταν συνεχώς μεταξύ των θέσεων του υποβιβασμού και αυτών της παραμονής. Πλέον θα πρέπει όμως να κοιτάξουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ειδικά από την στιγμή που κερδίσαμε έναν αντίπαλο ο οποίος έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Σίγουρα ήταν μια μεγάλη νίκη που θα μας δώσει μεγάλη ώθηση για την συνέχεια».

Τώρα θα τεθείτε αντιμέτωποι με την ΑΕΚ. Πιστεύεις πως μπορείτε να σημειώσετε μια ακόμα μεγάλη επιτυχία;

«Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες. Και μόνο το γεγονός ότι η ΑΕΚ βρίσκεται στην Α2 δεν το περίμενε κανείς. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε τη νίκη. Βέβαια παίζουμε με την «Βασίλισσα» και σίγουρα δεν της αξίζει εδώ που βρίσκεται. Πιστεύω όμως ότι θα γίνει ένα φανταστικό παιχνίδι. Το θέμα είναι ότι εμείς πριν από κάποια χρόνια την καμαρώναμε στην Α1 και την Ευρώπη και εκεί ελπίζω να επιστρέψει άμεσα γιατί εκεί ανήκει. Θα πρέπει να σταματήσει να ταλανίζεται από τα προβλήματα της και την βοηθήσουν. Μακάρι πάντως να γίνει ένα παιχνίδι που δεν θα συμβεί το παραμικρό και να το ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι και των δυο ομάδων. Είναι και για εμάς τιμή να αγωνιζόμαστε κόντρα στην ΑΕΚ».

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το κλειδί για να πάρετε την νίκη;

«Θα πρέπει να εμφανιστούμε συγκεντρωμένοι με πάθος και δύναμη και να ακολουθήσουμε κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή μας. Επίσης θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα όπως κάνουμε πάντα στην έδρα μας».

Είναι η πρώτη χρονιά που η ΑΕΝΚ βρίσκεται στην Α2. Που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει;

«Αρχικά είχαμε στόχο μια καλή πορεία. Στην αρχή του πρωταθλήματος μείναμε πίσω λόγω κάποιων τραυματισμών. Το θέμα για εμάς είναι να σωθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να μας φύγει το άγχος. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα σαν νεοφώτιστοι. Πιστεύω πάντως ότι μπορούμε να καταφέρουμε μια καλή πορεία».

Ποιος είναι ο τρόπος για να πετύχετε το στόχο σας;

«Θα πρέπει να δουλεύουμε καθημερινά δυνατά με τους προπονητές μας. Επίσης είναι σημαντικό η διοίκηση να είναι κοντά μας και να μας παρέχει ότι χρειάζεται όπως και κάνει. Αυτός που δουλεύει και έχει υπομονή στο τέλος καταφέρνει και αυτό θέλουμε και εμείς».

Μια ευχή που θα ήθελες να κάνεις;

«Σε όλο τον κόσμο θέλω να ευχηθώ υγεία και υπομονή. Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα πέραν του μπάσκετ θα είναι σαφώς καλύτερα το 2012».