Νιπεργιάλης: «Δεν κλείνω την πόρτα»

Επειτα από τέσσερα χρόνια ο Βασίλης Νιπεργιάλης αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία του Κόροιβου. Ο Ελληνας τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τον κύκλο που έκλεισε  τις αναμνήσεις που έχει, αλλά και το τι μέλλει γενέσαι…

Αναλυτικά:

Για τον κύκλο που έκλεισε (ήταν στον Κόροιβο από το 2000 έως το 2005 και από το 2007 μέχρι το 2011):

«Όλα τα χρόνια προσπάθησα σκληρά για να κάνουμε το σύλλογο γνωστό στην Ελλάδα. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Πλέον τα καταφέραμε, καθώς όλη η μπασκετική κοινωνία γνωρίζει τον Κόροιβο. Αυτό με ικανοποιεί. Σε αγωνιστικό επίπεδο η ομάδα ανήκει στη Β’ εθνική απλά με τη συγχώνευση ανεβήκαμε παραπάνω. Πέρσι ακούστηκαν πολλά για τη συγχώνευση με την Ξάνθη, όμως τη παρουσία μας στη Β’ εθνική την κερδίσαμε με την αξία μας. Η παρουσία της ομάδας στη Β’ εθνική έχει κερδηθεί αποκλειστικά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Από εκεί και πέρα φεύγοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές, τους συνεργάτες μου, το φίλαθλο κόσμο και  τους χορηγούς για τις σχέσεις που αναπτύξαμε μέσα σε αυτά τα χρόνια».

Για τις αναμνήσεις που έχει φεύγοντας:

«Ο αθλητισμός είναι το πιο υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας και πρέπει να το προφυλάξουμε. Δεν πρέπει να κρατάμε τις κακές στιγμές. Εγώ τουλάχιστον κρατάω μόνο τα θετικά. Θα θυμαμαι ότι έβλεπα το κλειστό της Αμαλιάδας γεμάτο κόσμο, ότι οι συνάδελφοι μου με ρωτούσαν για την ομάδα. Φυσικά δεν θα ξεχάσω τις φιλίες που έκανα. Τις σχέσεις μου με τους ανθρώπους γύρω από την ομάδα, τους παίκτες και γενικά όσους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια. Θα κρατήσω μόνο τα θετικά».

Για τα επόμενα πλάνα του:

«Αυτή είναι μία περίοδο για εμένα δύσκολη, καθώς έχω αναπτύξει τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Αυτό καλοκαίρι ήταν φορτωμένο και δεν μπορούσα να ασχοληθώ όσο θα ήθελα με την ομάδα. Το γεγονός ότι έφυγα από τον Κόροιβο δεν σημαίνει ότι η προπονητική τέλειωσε για εμένα. Η προπονητική είναι τρόπος ζωής και σίγουρα δεν κλείνω την πόρτα».