Επιστροφή στην δράση με ντέρμπι στον 1ο Όμιλο Νότου. O Ιωνικό Ν.Φ. και o Κρόνος Αγίου Δημητρίου διασταυρώνουν τα… ξίφη τους σ’ αυτήν την 17η αγωνιστική,  με φόντο την δεύτερη θέση.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ – ΚΡΟΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ματς που κρύβει παγίδες είναι το αυριανό για τον Κεραυνό Αιγίου, όπου αμφίβολος είναι ο Δαουλάρης που ταλαιπωρείται από βρογχίτιδα. Ο Θανάσης Λιόνας δήλωσε στο «www.infobasket.gr» για τον αγώνα με τους Γιαννιώτες: «Τα πράγματα είναι λίγο ρευστά. Έτσι όπως έχει γίνει το πρωτάθλημα με τις διακοπές πρέπει να είμαστε πονηρεμένοι, ότι ο Κρόνος μετά την ήττα από το Λουτράκι θα κατέβει πιο υποψιασμένος». Παράλληλα, δεν παρέλειψε και αυτός να εκφράσει την δυσαρέσκειά του για τις διακοπές που υπάρχουν στο πρωτάθλημα. Ο κ. Λιόνας τόνισε: «Οι πολλές διακοπές έχουν φέρει σε τέτοια κατάσταση τις ομάδες, ώστε να μην μπορούν να ελέγξουν το φορμάρισμα και τον ρυθμό τους. Έχει καταντήσει αηδία, καθώς αποδομήθηκε τελείως το πρωτάθλημα. Ίσως πρέπει να προβληματιστούν οι αρμόδιοι αν μέσα σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα πρέπει να υπάρχουν τόσο λίγοι αγώνες».

ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΜΙΛΩΝ

Στην διάθεση του Δημήτρη Μανωλιτσάκη τέθηκε μετά από δύο μήνες απουσίας ο Άγγελος Γλυκοφρύδης. Ο 29χρονος αθλητής ξεπέρασε την κήλη στην μέση που τον ταλαιπώρησε και τέθηκε και πάλι στην διάθεση του προπονητή του. Παράλληλα, σε καλύτερη κατάσταση είναι ο Νίκος Κοντόπουλος που έχει φλεγμονή στο ισχιακό νεύρο, ενώ αποθεραπεύτηκε πλήρως από το διάστρεμμα ο αρχηγός Γιώργος Κατσαμάκης. Η ψυχολογία μετά και την εκτός έδρας νίκη στα Γιάννενα είναι καλή όμως όπως δηλώνει και ο Μανωλιτσάκης στο «www.infobasket.gr»: «Δεν γίναμε ξαφνικά ομάδα με την νίκη μας στα Γιάννενα». Συμπλήρωσε παράλληλα: «Παίζουμε την ζωή μας Η νίκη στα Γιάννενα θα έχει αντίκρισμα αν κάνουμε έναν άσσο με τον Μίλωνα ή το Αίγιο. Κυρίως με τον Μίλωνα». Δυο απουσίες μετρά για αύριο ο προπονητής των φιλοξενούμενων Τάκης Πανούλιας. Συγκεκριμένα εκτός 12άδας τέθηκαν οι Κώστας Καραχοντζίτης που έσπασε χθες το βράδυ στην προπόνηση την μύτη του και ο Γιώργος Μούστα που στο φιλικό με το Αιγάλεω του πάτησαν (κατά λάθος βέβαια) το δάκτυλο. Παράλληλα, ο Νάσος Μέντζος ταλαιπωρείται από τράβηγμα στην γάμπα θα είναι μεν στην αποστολή αλλά είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να αγωνιστεί. Στο μεταξύ ο κόουτς της ομάδας από την Νέα Σμύρνη ξέσπασε μέσω «www.infobasket» για τις διακοπές που υπάρχουν την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα. Ο τεχνικός του Μίλωνα δήλωσε: «Πιστεύω ότι οι όμιλοι των δεκατεσσάρων ομάδων ήταν ιδανικοί για αυτές τις κατηγορίες. Το πρωτάθλημα μικραίνει παρά πολύ με τους ομίλους των δώδεκα ομάδων με αποτέλεσμα να έχει πάρα πολλές διακοπές αφενός και αφετέρου οι συχνές διακοπές δεν βοηθάνε τους παίκτες». Όσον αφορά τον αγώνα με τον Ποσειδώνα υποστήριξε: «Ο Ποσειδών θέλει το ματς για τους δικούς του σκοπούς. Για μας δεν αλλάζει κάτι. Εμείς παίζουμε κάθε ματς με στόχο την νίκη».

ΠΟΛΥΒΙΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ ΠΑΤΡΑΣ

Ντέρμπι ουραγών με τον Πολύβιο αν και έχει μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή να τα δίνει όλα, απέναντι στην Απολλωνιάδα. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι του Γιάννη Δίπλαρου θέλουν την νίκη ώστε να παν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι παραμονής με τον Ποσειδώνα στις 01/04.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΑΣ –ΈΣΠΕΡΟΣ

Εύκολη αποστολή για τον πρωτοπόρο Έσπερο Πατρών στο ντέρμπι της πόλης απέναντι στην Ολυμπιάδα. Εύκολα ή δύσκολα το σύνολο του Μάκη Γιάτρα αναμένεται να φθάσει στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Λευκό είναι το απουσιολόγιο για τον προπονητή του Ολυμπιονίκη Κώστα Οικονομάκη. Ο ίδιος παράλληλα, δήλωσε στο «www.infobasket.gr» για το αυριανό ματς: «Παίζουμε με μια ομάδα η οποία είναι πάρα πολύ έμπειρη για την κατηγορία. Είναι μέσα στην διεκδίκηση της ανόδου οπότε έρχονται σε μας ψάχνοντας την νίκη. Από την δική μας πλευρά θα προσπαθήσουμε να τους κοιτάξουμε στα μάτια και αν μας δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσουμε την νίκη θα την διεκδικήσουμε». Επίσης πρόσθεσε: «Το πρωτάθλημα για μας αρχίζει και τελειώνει τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές με πρώτο τελικό το ματς με τον Κρόνο την 19η αγωνιστική».

Χωρίς το βασικό τους γκαρντ Ηλία Βρύνα θα παραταχθούν απέναντι στον Ολυμπιονίκη οι Χολαργιώτες. Ο 24χρονος αθλητής χτύπησε στον ώμο στο φιλικό της Πέμπτης με αντίπαλο τον Παπάγου με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για απουσία μέχρι και ενός μήνα. Στο μεταξύ, ο Σάββας Συμεωνίδης δήλωσε στο «www.infobasket.gr» για τον αυριανό αγώνα: «Είμαστε σε καλή κατάσταση. Για μας κάθε ματς είναι τελικός. Όσο κερδίζουμε προχωράμε στο επόμενο. Αν χάσουμε μένουμε εκτός στόχου της ανόδου».

ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ. – ΚΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Το ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Ιωνικός Ν.Φ. θα παραταχθεί χωρίς απουσίες με τον Σπύρο Σταθούλη να δηλώνει στο «www.infobasket.gr»: «H βαθμολογική θέση μας και η παρουσία και των δύο την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα δείχνει την δυσκολία του αυριανού αγώνα» Ο Κρόνος από την πλευρά του θα παρουσιαστεί και αυτός πάνοπλος. Ο Μωυσίδης που ταλαιπωρήθηκε από διάστρεμμα τέθηκε κανονικά στην διάθεση του τεχνικού τιμ. Ο συνεργάτης του Αλέξανδρου Παρασκευόπουλου Ηλίας Φέρτης τόνισε από την δική του πλευρά για το ντέρμπι: «Θα παίξουμε χωρίς άγχος, όπως έχουμε μάθει να παίζουμε και κάνοντας μια καλή εμφάνιση θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».