Το ντέρμπι στη Κοζάνη είναι αυτό που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής ανάμεσα στον τοπικό Ηρακλή και τον Πρωτέα. Τους ενώνει μια…πεντάδα, τους χωρίζει μόλις ένας βαθμός!

Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από σερί πέντε νικών με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στη δεύτερη θέση ενώ το σωματείο των Γρεβενών μια μόλις ανάσα πιο πίσω. Σίγουρα θα είναι τυχεροί όσοι φίλαθλοι μπορέσουν να πάνε να παρακολουθήσουν από κοντά μια τόσο δυνατή κόντρα όπου μόνο ένας μπορεί να συνεχίσει αλώβητος.

Η 8η αγωνιστική περιλαμβάνει ένα ακόμα τοπικό ντέρμπι για ΒΑΟ και Αργοναύτη με τους γηπεδούχους να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας αλλά τους φιλοξενούμενους τη ψυχολογία των συνεχόμενων επιτυχιών.

Πιο βατό έργο αναμένεται να έχει ο Φοίνικας Λάρισας απέναντι στον Αετό Κιλκίς που είναι μέχρι στιγμής η μοναδική ομάδα που δεν έχει ακόμη απολαύσει τη κατάκτηση της πρώτης του νίκης.

Αν και το κίτρινο είναι το χρώμα τους στην Αριδαία θα ήθελαν πάρα πολύ το βράδυ της Κυριακής τους να έχει πιο…ροζ χρώμα και συγκεκριμένα να μπορέσουν, να «υποτάξουν» όσο δύσκολο κι αν φαίνεται αυτό, τον μεγάλο τους αντίπαλο, τους Διόσκουρους Κοζάνης.

Οι Τιτάνες από τη πλευρά τους έκαναν τη προηγούμενη εβδομάδα μια νέα αρχή και πλέον χρειάζεται να υπάρχει και συνέχεια. Οι παίκτες του Παλαμά υποδέχονται την ομάδα των Ιωαννίνων και το δεύτερο συνεχόμενο νικηφόρο αποτέλεσμα είναι το μόνο που σκέφτονται, ιδίως μέσα στην έδρα τους.

Νίκη και μόνο νίκη για να απομακρυνθεί από τις επικίνδυνες θέσεις φιλοδοξεί να πετύχει και ο Αστέρας Λάρισας που θα βρεθεί αντιμέτωπος με το πάντα μαχητικό Άργος Ορεστικό.

Τα πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Αετός Κιλκίς-Φοίνικας Λάρισας (B’ ΔΑΚ Κιλκίς, 18:00)
ΒΑΟ-Αργοναύτης (ΒΑΟ , 18:00)
Ηρακλής Κοζάνης-Πρωτέας Γρεβενών (ΔΑΚ Κοζάνης, 18:00)
Τιτάνες Παλαμά-ΑΓΣ Ιωαννίνων (Παλαμά, 18:00)
Αστέρας Λάρισας-Αργος Ορεστικό (Αλκαζάρ, 18:00)
Αριδαία-Διόσκουροι Κοζάνης (Αριδαίας, 18:00)