Ν. Μήτογλου: “Στενοχωριέμαι, δεν μπορώ να πιστέψω ότι έγινε δύο μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι”

Η απογοήτευση του ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Ένας τραυματισμός που τον θέτει εκτός… μάχης λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ ενός πολύ μεγάλου τουρνουά είναι κάτι “δύσπεπτο” κι αυτό το” γεύτηκε” Ο Ντίνος Μήτογλου και δεν το έκρυψε. “Στενοχωριέμαι, δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έγινε αυτό δύο μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι” σχολίασε ο Έλληνας διεθνής μετά τον τραυματισμό του, που σήμανε και τον αποκλεισμό του από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

“Είμαι πολύ στενοχωρημένος. Ειδικά επειδή έγινε αυτό που έγινε δύο μέρες πριν αρχίσουν οι επίσημοι αγώνες. Όλοι ξέρουν την αγάπη μου για την Εθνική ομάδα. Έχουμε δώσει τα πάντα στην προετοιμασία από την πρώτη μέρα, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Συνέβη πριν δύο μέρες στην προπόνηση από μια δυνατή πάσα από την μπάλα που βρήκε το μικρό δάχτυλο του αριστερού μου χεριού. Πόνεσα εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν το κατάλαβα τι είχε συμβεί γιατί συνέχισα στην προπόνηση. Έκανα τις εξετάσεις και είδαμε ότι έχω υποστεί ρωγμώδες κάταγμα από την ακτινογραφία. Πονούσα περισσότερο μετά, χρησιμοποιούσα πιο δύσκολα το αριστερό. Μίλησα και με την ομάδα μου, γιατί έπρεπε να την ενημερώσω και πήραμε την απόφαση να μην πάρουμε το ρίσκο. Με το που έγινε δεν έκανα κάτι από μόνος μου, μίλησα αμέσως και με τον γιατρό της Εθνικής ομάδας, αλλά και με τον γιατρό της ομάδας. Η υγεία ενός αθλητή είναι το νούμερο ένα. Οτιδήποτε αποφασίσουν οι γιατροί πρέπει να το ακολουθήσεις. Σίγουρα στενοχωριέμαι, δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έγινε αυτό δύο μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι. Προσωπικά δεν με άγγιξε τόσο, έχω περάσει και χειρότερα. Στενοχωρήθηκα περισσότερο για την ομάδα και τον προπονητή, που δεν μπορώ να βοηθήσω. Ο καθένας με τον τρόπο του στην ομάδα θα προσπαθήσει δίνοντας το 110%, από τον πρώτο αγώνα. Την Κυριακή θα επιστρέψω στην Ελλάδα”.

Από την πλευρά του ο γιατρός της Εθνικής ομάδας Ζακ Μελάγιες αναφέρθηκε στον τραυματισμό του διεθνή άσου.”Σε μια ανύποπτη φάση στην προπόνηση πριν δύο μέρες χτύπησε στο χέρι του και πόνεσε. Ζορίστηκε λίγο, έβγαλε την προπόνηση, δεν είχε ιδιαίτερο πόνο, του έγινε περίδεση και ολοκλήρωσε την προπόνηση. Με ενδελεχή έλεγχο και όλες τις εξετάσεις που κάναμε δεν είχε ιδιαίτερο πόνο. Συναποφασίσαμε να κάνουμε έναν απεικονιστικό έλεγχο, κάναμε ακτινογραφίες και μαγνητική και διαπιστώθηκε ένα μικρό κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού. Παρά τα αποτελέσματα, στην κλινική εξέταση ο παίκτης δεν πονούσε ιδιαίτερα και έκανε όλες τις ασκήσεις κανονικά. Με τους φυσιοθεραπευτές αποφασίσαμε να του κάνουμε μια επίδεση ακινητοποίησης, όπως ενδείκνυται σε αυτές τις περιπτώσεις. Του εξήγησα το ρίσκο που μπορεί να πάρει για να παίξει εφόσον δεν πονάει, το σκέφτηκε και αποφάσισε ότι καλό θα ήταν να μην εκθέσει τον εαυτό του σε αυτό το ρίσκο και κάνει κάποια υποτροπή”.