Ξανά στη Γ’ εθνική το Λεωνίδιο

Τη νίκη που ισοδυναμεί με  την επάνοδό του, μετά από ένα χρόνο, στην Γ’ Εθνική πέτυχε το Λεωνιδίου στο κλειστό γυμναστήριο του Ναυπλίου επί του τοπικού Οίακα. Επικράτηση εύκολη χωρίς προβλήματα που στο τέλος της αναμέτρησης πανηγύρισαν ανάλογα οι παίκτες και οι άνθρωποι του συλλόγου του Λεωνιδίου.
Στο αναλυτικό ρεπορτάζ του επίσημου site του ΑΣ Λεωνιδίου μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για την εξέλιξη της αναμέτρησης, καθώς και για το πώς είχε η αγωνιστική δράση στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής.

«Μία νίκη ήθελε η ομάδα μας για να “κλειδώσει” το φετινό τίτλο στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Κ. Ταξίδεψε στο Ναύπλιο για να αντιμετωπίσει τον Οίακα που μάχεται για να αποφύγει την προτελευταία θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής. Το παιχνίδι ξεκίνησε με το Λεωνίδιο νευρικό στην επίθεση και τον Οίακα να πετυχαίνει δύο εύκολα καλάθια μέσα από τη ρακέτα. Η νευρικότητα και το άγχος των παιχτών για να κερδίσουν το παιχνίδι ήταν ολοφάνερη. Ο Οίακας που είχε σε μεγάλη μέρα τον Κατσαλούλη έβρισκε λύσεις στην επίθεση καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Από την πλευρά του Λεωνιδίου, το σκοράρισμα είχε αναλάβει κατά κύριο λόγο ο Μπουτσικάκης που ήταν για ακόμα μία φορά ασταμάτητος. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 20-20. Η ομάδα έπρεπε να δυναμώσει την άμυνά της για να καθαρίσει το παιχνίδι.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα μας παρέμεινε αρκετά παραγωγική στην επίθεση με τον Μπουτσικάκη να συνεχίζει να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι με τρίποντα, αλλά τόσο η καλύτερη άμυνα που παίξαμε όσο και η κούραση των παιχτών του Οίακα που είχε σοβαρές απουσίες και αναγκαζόταν να αγωνίζεται με 6-7 παίχτες έφεραν το σκορ στο 34-40 στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου.

Η επιστροφή των ομάδων στο παρκέ για το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα του Οίακα αρκετά κουρασμένη ενώ η ομάδα του Λεωνιδίου ήταν έτοιμη για να χτυπήσει αποφασιστικά το παιχνίδι. Έτσι με τον Μαγγωνάκη να έχει ανέβει αισθητά στην επίθεση, τον Μουλά να “βρίσκει το χέρι του ” και να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι από την περιφέρεια και το Νικολαΐδη να χειρίζεται αποτελεσματικά το ρόστερ της ομάδας, χτίσαμε μία διαφορά 14 πόντων στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (44-59)

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η πολυφωνία του ρόστερ καθώς και η ανωτερότητα σε όλους τους τομείς αλλά κυρίως στη φυσική κατάσταση των παιχτών μας, είχε σαν αποτέλεσμα να κρατήσουμε τον Οίακα μακριά από το καλάθι μας. Οι παίχτες του Λεωνιδίου απελευθερωμένοι από το άγχος της νίκης δημιούργησαν όμορφες φάσεις, ενώ δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να πιέζουν τους αντιπάλους στην άμυνα. Το επιμέρους σκορ 5-18 του τελευταίου δεκαλέπτου δείχνει την πιεστική άμυνα που έπαιξαν και οι 12 παίχτες του Λεωνιδίου, εκτοξεύοντας τη διαφορά του σκορ στους 27 πόντους.

Τελικό σκορ 50-77 σε ένα παιχνίδι που με τους 2 πόντους που κατακτήσαμε καταφέραμε να κλειδώσουμε μαθηματικά το φετινό τίτλο.

Εντυπωσιακό το ξέσπασμα όλων των παιδιών της ομάδας που πανηγύρισαν τρελά αυτή τη νίκη που ισοδυναμεί με τον τίτλο. Ένα κουβάρι οι παίχτες οι προπονητές, η διοίκηση στο κέντρο του γηπέδου χειροκρότησαν τους φιλάθλους μας που ταξίδεψαν στο Ναύπλιο για να ενισχύσουν τις προσπάθειές μας. Τα πανηγύρια συνεχίστηκαν στα αποδυτήρια με λουτρό από σαμπάνια και τα καθιερωμένα πούρα των Πρωταθλητών. Η χαρά όλων είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια καθώς σε όλη τη διάρκεια της επιστροφής στην Αθήνα το κλίμα στο πούλμαν της αποστολής ήταν γιορτινό και με ενθουσιασμό για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας μας».