Ξεκίνησε το Bane Basketball Camp!

Η Θεσσαλονίκη φόρεσε τα καλά της κι από σήμερα… ζει κι ανασαίνει στους ρυθμούς του 2ου Bane Basketball Camp (BBC), το οποίο πραγματοποίειται στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Με το νέο πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς να δείχνει το δρόμο και τους Θοδωρή Πολυμένη και Τάσο Αναστασιλάκη να συνεπικουρούν, τα παιδιά του BBC άρχισαν να μαθαίνουν κάποια απ’ τα μυστικά του αγαπημένου αθλήματος.

Στις εγκαταστάσεις του γηπέδου βρέθηκε από νωρίς το πρωί και ο Μιχάλης Γιαννακίδης, ο οποίος μαζί με τον Μπάνε Πρέλεβιτς δίδαξαν το μεγαλείο του μπάσκετ σε περίπου εξήντα μελλοντικούς καλαθοσφαιριστές ηλικίας από 6 έως και 17 ετών.
Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μαζί με τον «αιώνιο» κάπτεν του Δικεφάλου έπαιξαν διαγωνιστικά παιχνίδια μαζί τους ενώ αναφερόμενος στην παρουσία του στη πρώτη μέρα του καμπ παραδέχθηκε: «Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά γιατί είναι το μέλλον του αθλήματος. Τους επέστησα την προσοχή στους τραυματισμούς μια που έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά τη φετινή σεζόν. Όσο ένας αθλητής είναι υγιής, δεν έχει να φοβάται τίποτα αρκεί να δουλεύει σκληρά».

Ο «τίγρης» από την πλευρά του, ευχαρίστησε για την μεγάλη προσέλευση λέγοντας χαρακτηριστικά «Περιμέναμε αρκετές συμμετοχές αλλά το ενδιαφέρον του κόσμου μας εξέπληξε. Δυστυχώς δεν μπορούμε να δεχθούμε περισσότερους στη πρώτη περίοδο του camp γι’ αυτό περιμένουμε τους υπόλοιπους την ερχόμενη εβδομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα σε παιδιά και δηλώνω ευγνώμων από την θερμή υποστήριξη του κόσμο. Ειλικρινά, ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας».

Από αύριο όμως, το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει και απογευματινό personal training εβδομαδιαίου εξατομικευμένου προγράμματος βελτίωσης επαγγελματιών αθλητών ηλικίας από 16 χρονών και άνω υπό τις οδηγίες του Μπάνε Πρέλεβιτς και των συνεργατών του.

Ο φετινός επίσημος καλεσμένος του BBC, Κεν Μπάρλου αναμένεται στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη και ήδη, από την Ιντιανάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών όπου διαμένει μόνιμα με την οικογένεια του, έστειλε το δικό μήνυμα του. «Θέλω πάρα μα πάρα πολύ να ξαναβρεθώ με τον Μπάνε. Είναι κατενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στην Θεσσαλονίκη και μαζί του θα διδάξω μπάσκετ σε παιδάκια. Αδημονώ επίσης, να ξαναδώ φιλάθλους του ΠΑΟΚ οπότε όπου με δείτε, ελάτε να μου μιλήσετε».