Ξεκινάει το… μοντάρισμα της εθνικής

Το πρώτο της φιλικό παιχνίδι θα δώσει απόψε στις 9:30μ.μ. (TV ΕΤ1) η εθνική μας ομάδα με αντίπαλο την Ιταλία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Η επίσημη αγαπημένη βρίσκεται από χθες (4/8) στην Κύπρο συμμετέχοντας στο «European Basketball Tour – Cyprus 2011», με τον ομοσπονδιακό προπονητή Ηλία Ζούρο να προβληματίζεται μόνο απ’ τον τραυματισμό του Κώστα Βασιλειάδη, τον οποίο έχει μαζί του στην αποστολή, αλλά όπως είχε επισημάνει και στη media day πιθανότατα δεν θα τον χρησιμοποιήσει περισσότερο για προληπτικούς λόγους.

Ο τελευταίος που προστέθηκε στους «εκλεκτούς» του Ζούρου, ο Δημήτρης Μαυροειδής δήλωσε χαρούμενος για την κλήση αυτή και παρουσιάστηκε αποφασισμένος να διεκδικήσει μία θέση στην αποστολή για τη Λιθουανία. «Είναι τιμή να παίξω στην εθνική ομάδα, ένα όνειρο να παίξω εδώ και μου δόθηκε η ευκαιρία και ελπίζω να καταφέρω να πάω στη Λιθουανία. Στόχος μας σ’ αυτό το τουρνουά είναι να εκμεταλλευτούμε αυτά τα δυνατά φιλικά για να είμαστε έτοιμοι για το Ευρωμπάσκετ».

Όσον αφορά την αντίπαλο της εθνικής μας, η Ιταλία παρουσιάζεται με πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, αλλά και με την παρουσία τριών ΝΒΑερ, τους Αντρέα Μπαρνιάνι (Τορόντο Ράπτορς), Ντανίλο Γκαλινάρι (Ντένβερ Νάγκετς) και Μάρκο Μπελινέλι (Νιου Όρλεαν Χόρνετς).

Τα φώτα του τουρνουά μπορεί να πέφτουν εν πολλοίς στη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας, ωστόσο πριν το τζάμπολ της εθνικής μας το… μενού περιλαμβάνει εξίσου σημαντικές αναμετρήσεις. Η αυλαία ανοίγει στις 17:00 με το ματς Ισραήλ – Πολωνίας, ενώ στις 19:15 η Ρωσία του Αντρέι Κιριλένκο θ’ αντιμετωπίσει την σαφώς υποδεέστερη Βουλγαρία.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή, 5 Αυγούστου
Ισραήλ-Πολωνία    17:00
Ρωσία-Βουλγαρία  19:15
Ελλάδα-Ιταλία       21:30

Σάββατο, 6 Αυγούστου
Πολωνία-Βουλγαρία       15:00
Ρωσία-Ιταλία         17:15
Ελλάδα-Ισραήλ      19:30

Κυριακή, 7 Αυγούστου
Ισραήλ-Βουλγαρία 15:00
Ελλάδα-Ρωσία       19:30
Ιταλία-Πολωνία     21:45