Ξουρίδας: «Από μέσα μας το πιστεύαμε πολύ»

Η ικανοποίηση στον Ερμή Λαγκαδά είναι διάχυτη έπειτα από το μεγάλο «διπλό» στην Κρήτη επί του Ηράκλειο και αυτό γιατί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ισοδυναμεί με τη μισή σωτηρία.

Η μεγαλύτερη όμως ικανοποίηση είναι για τους διοικούντες, οι οποίοι στηρίζουν την ομάδα κάνοντας υπερπροσπάθεια κυρίως στο οικονομικό επίπεδο. Μπορεί για τον Ερμή να είναι κανόνας η οικονομική φερεγγυότητα (άπαντες έχουν πληρωθεί τον Ιανουάριο) ωστόσο για πολλές άλλες ομάδες αποτελεί εξαίρεση καθώς η κρίση έχει χτυπήσει αφάνταστα το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα.

Για το αποτέλεσμα αυτό μίλησε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο Τάκης Ξουρίδας σχολιάζοντας: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Είνι όντως μια σπουδαία νίκη στη μάχη για τη σωτηρία. Επιβάλλαμε τον ρυθμό μας από την αρχή του αγώνα. Σε όλο το 2ο ημίχρονο διατηρούσαμε μια διαφορά 8 – 10 πόντων. Ελέγξαμε και τα ριμπάουντ όπου του Ηράκλειο είναι πολύ δυνατό. Η άμυνά μας ήταν το κλειδί για την επιτυχία. Από μέσα μας το πιστεύαμε πολύ. Άλλωστε η ομάδα, τώρα που είναι πλήρης, παίζει καλό μπάσκετ και έχασε στις λεπτομέρειες τόσο στην Τρίπολη όσο και στην Λευκάδα. Ωστόσο οι 2 νίκες που πετύχαμε με τη Νίκη Βόλου και το Ηράκλειο μας κάνουν πολύ αισιόδοξους για τη συνέχεια η οποία ωστόσο είναι εξίσου δύσκολη. Αφιερώνουμε τη νίκη στους φίλους του Ερμή που όπως ενημερώθηκα παρακολούθησαν το παιχνίδι από το internet».