Οικονόμου: «Έχουμε προβάδισμα αλλά πρέπει να μείνουμε σοβαροί»

Ο Ερμής Σχηματαρίου ηγείται της κούρσας για την άνοδο στην Α2, ωστόσο, ο προπονητής του, Νίκος Οικονόμου, παραμένει συγκρατημένος, υποστηρίζοντας η ομάδα του ναι μεν έχει μεγάλο προβάδισμα, αλλά, «πρέπει να μείνουμε σοβαροί μέχρι το τέλος».

Ο Έλληνας τεχνικός που φιλοξενήθηκε την Τρίτη (22/3) στο EOK WebRadio και την εκπομπή «Άκου τι έκανες» , αναφέρθηκε και στους στόχους της ομάδας, τονίζοντας ότι ο βασικότερος είναι να επενδύσει στη νεότερη γενιά του μπάσκετ. 

Για τον λόγο που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ερμή Σχηματαρίου: «Ήρθα στην ομάδα όταν ήταν ακόμη στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Έβλεπα ότι υπάρχει υγεία, όραμα και μια τρομερή δουλειά που την ξεκινήσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου με το θέμα των ακαδημιών. «Χτίσαμε» αυτό που «χτίσαμε», έχοντας κάνει πράγματα και εξωαγωνιστικά, βοηθώντας κόσμο που έχει ανάγκη. Πήρα μία απόφαση να δημιουργήσω κάτι δικό μου από την αρχή μέχρι το τέλος. Αν πετύχαινε, θα παίρναμε όλοι τα εύσημα. Αν αποτύγχανε, υπαίτιος θα ήμουν μόνο εγώ. Δεν έχω πρόβλημα να πάρω τις ευθύνες σε όλο αυτό το εγχείρημα».

Για το «όραμα» του συλλόγου: «Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε από τις καλύτερες ακαδημίες και όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά γίνεται. Θέλουμε να «επενδύσουμε» στα νέα παιδιά, μέσω του αντρικού, του παιδικού και του εφηβικού, να βγάζουμε υγεία σαν σύλλογος, να έχουμε ένα όραμα, να βοηθάμε ανθρώπους που μας ζητάνε τη βοήθεια μας όσο μπορούμε και να χαιρόμαστε με τη χαρά αυτών που βοηθάμε και αυτών που είμαστε δίπλα τους. Αυτός είναι ο στόχος μας στο Σχηματάρι».

Για τον στόχο της ομάδας: «Η ομάδα φτιάχτηκε με δυσκολία. Μπήκα μπροστά σε πάρα πολλά κομμάτια για να συνεχίσει να υπάρχει στη Β’ Εθνική. Το «κλικ» έγινε όταν τα πιο έμπειρα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα, ο Τάσος Δημητριάδης και ο Γιάννης Κυριακόπουλος, έβαλαν στόχο να μας βοηθήσουν με την εμπειρία τους  να παραμείνουμε στην κατηγορία όσο πιο εύκολα και γρήγορα γίνεται. Σιγά-σιγά «έδεσαν» οι έμπειροι παίκτες με τα νέα παιδιά, παρουσιάσαμε κάτι όμορφο, αρχίζαμε να κερδίζουμε, απέκτησε η ομάδα την ψυχολογία, και όταν ο παίκτης νιώθει καλά, αρνείται την ήττα. Για εμένα, ωστόσο, δεν έχει τελειώσει κάτι. Έχουμε ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα, αλλά μέχρι ν’ ανέβεις και μαθηματικά πρέπει να είσαι σοβαρός μέχρι το τέλος».

Για την κοινωνική δραστηριότητα του Ερμή Σχηματαρίου και την κινητοποίηση για τον Παναγιώτη Ραφαήλ: «Κάνουμε πάρα πολλά πράγματα, όπως, φιλανθρωπικούς αγώνες και αιμοδοσίες και θα συνεχίσουμε να κάνουμε κι άλλα. Προγραμματίζουμε έναν φιλανθρωπικό αγώνα στις 17 Απριλίου με τους παλαίμαχους του Σχηματαρίου και την τωρινή ομάδα. Στην περίπτωση του Παναγιώτη Ραφαήλ πραγματικά είχαμε βοηθήσει πάρα πολύ.  Ευαισθητοποιήθηκε πάρα πολύς κόσμος. Είμαι ευλογημένος που μου δίνεται η δυνατότητα να μπορώ να βοηθάω. Αισθάνομαι τυχερός απ’ όσα έχω κερδίσει από το μπάσκετ σαν παίκτης, άρα μου δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσω πολύ κόσμο. Αυτός είναι ο σκοπός ο δικός μου και του Ερμή και το καταφέρνουμε σε πάρα πολλά επίπεδα».