Στην Εθνική ο Τρινκέρι για δύο χρόνια!

Ο κύβος ερρίφθη κι ο Αντρέα Τρινκέρι πιάνει το τιμόνι της εθνικής ομάδας μπάσκετ. «Είμαστε περήφανοι που ο Αντρέα έχει επιλεγεί ν’ αναλάβει την εθνική Ελλάδας, μίας απ’ τις πιο σημαντικές εθνικές της Ευρώπης. Απ’ την πλευρά μας έχουμε αφήσει στον προπονητή την τελική επιλογή, καθώς εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορεί να συμβιβάσει τα καθήκοντά του τόσο με την Καντού, όσο και με την εθνική Ελλάδας. Αυτού του είδους οι συνεργασίες, άλλωστε, είναι πολύ διαδεδομένες τα τελευταία χρόνια κι αποδείχθηκε ότι μπορεί να λειτουργήσει, όπως συνέβη και με άλλους τεχνικούς, όπως ο Πιανιτζιάνι στην Ιταλία κι ο Σκαριόλο στην Ισπανία» δήλωνε η ιδιοκτήτρια της Καντού Ανα Κρεμασκόλι, ανάβοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το πράσινο φως και δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και στην ΕΟΚ να προχωρήσει στην επισημοποίηση της συνεργασίας.

 

“Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Αντρέα Τρινκέρι, ο οποίος θα είναι ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών για τα επόμενα δύο χρόνια. Συνεργάτες του στον πάγκο θα είναι ο Γιώργος Λιμνιάτης, ο Δημήτρης Παπανικολάου και ο Ηλίας Καντζούρης”, αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας, δίνοντας παράλληλα και το CV του Ιταλού τεχνικού…

Ο Τρινκέρι γεννήθηκε στο Μιλάνο στις 6 Αυγούστου 1968 και το 1998 άρχισε την προπονητική του καριέρα ως μέλος του τεχνικού επιτελείου της Ολίμπια Μιλάνο. Εκεί έμεινε μέχρι το 2004, οπότε και ανέλαβε την καθοδήγηση της Βανόλι ως το 2007. Ακολούθησε η Γιουβεκαζέρτα, η Βερόλι την αγωνιστική περίοδο 2008-09 και έκτοτε, είναι στην τεχνική ηγεσία της Καντού. Με τη νυν ομάδα του έχει αναδειχθεί καλύτερος προπονητής στην Ιταλία το 2010 και το 2011, έχει κατακτήσει το Super Cup της χώρας το 2012 και έχει καθιερώσει την ομάδα του ως μια υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρωλίγκα.