Οι… τελικοί της σωτηρίας

Η αυλαία του πρωταθλήματος πέφτει αύριο (11/6) και το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο καθώς η 30 αγωνιστική να περιλαμβάνει τέσσερις… τελικούς! Πιερικός Αρχέλαος, Παγκράτι, Κόροιβος Αμαλιάδας, Ολυμπιάδα και Πανερυθραϊκός θα δώσουν τη μάχη τους για μια θέση στην Α2!

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Τρίπολης, 17:30)

Παιχνίδι σωτηρίας για τους φιλοξενούμενους απέναντι στον αδιάφορο Αρκαδικό. Για να παραμείνει ο Πανερυθραϊκός θέλει «διπλό» στην Τρίπολη, ήττα της Ολυμπιάδας και νίκη του Παγκρατίου.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (ΔΑΚ Σερρών, 17:30)

Να ολοκληρώσουν τη χρονιά με τον ιδανικότερο τρόπο θέλουν οι Ικαροι. Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι οι Σερραίοι μπροστά στο κοινό τους θέλουν τη νίκη, ενώ αντίθετα ο Ερμής Λαγκαδά, έχοντας αμφίβολο τον Νίκο Γκαμούρα (τραυματισμός στο μηνίσκο) θα παλέψει επιδιώξει να φανεί ανταγωνιστικός.

ΡΕΘΥΜΝΟ – ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ (ΔΚΓ Ρεθύμνου, 17:30)

Τη φιέστα τους ετοιμάζουν στο Ρέθυμνο για να πανηγυρίσουν την άνοδο στην Α1! Οι κρητικοί θέλουν να συνδυάσουν τη γιορτή με τη νίκη για να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο μια επιτυχημένη χρονιά. Να παίζουν όμορφο μπάσκετ θα επιδιώξουν οι Αργίτες.  

ΚΑΟΔ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Κραχτίδη, 17:30)

Η ώρα του πρωταθλητή. Ο ΚΑΟΔ κλείνει στο σπίτι του τη σεζόν και το μόνο που θέλει είναι να ικανοποιήσει τους φιλάθλους που θα παρευρεθούν στο Κραχτίδη και να γιορτάσουν μαζί του την επιστροφή στην Α1. Ο Πανελευσινιακός αδιάφορος βαθμολογικά θα επιδιώξει να κάνει ότι καλύτερο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ (Περιβόλας, 17:30)

Το «διπλό» της παραμονής θέλει η Ολυμπιάδα Πατρών αφού σε αυτήν την περίπτωση σώσει την παρτίδα αδιαφορώντας μάλιστα για τα υπόλοιπα αποτελέσματα.  Σε περίπτωση ήττας οι «πορτοκαλί» θέλουν να χάσει ή, ο Πανερυθραϊκός ή, το Παγκράτι. Οι «μελανόλευκοι» φίλοι αναμένεται να δηλώσουν βροντερό «παρών», ενώ στο ματς αναμένεται να βρεθούν και οι Ψαθάς και Ζαφείρης, που πήραν απόσπαση από τον στρατό για να ενταχθούν στην εθνική ενόπλων.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ (Β’ ΔΑΚ Κατερίνης, 17:30)

Την τύχη στα χέρια του κρατάει ο Πιερικός αφού με νίκη παραμένει στην κατηγορία αναεξαρτήτου άλλου αποτελέσματος.  Από την άλλη το Λαύριο μόνο εύκολο αντίπαλο δεν αποτελεί, καθώς αποτελεί έναν επικίνδυνο αντίπαλο.

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΝΗΑΡ ΗΣΤ (Υμηττού, 17:30)

Ο μεν Αμύντας έχει εξασφαλίσει την παραμονή του, η δε Νήαρ Ηστ έχει υποβιβαστεί. Αδιάφορο παιχνίδι, αν και οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία παιχνίδια έχουν αποδείξει ότι κοντράρουν στα ίσια κάθε αντίπαλο και για το λόγο αυτό αναμένεται να παιχτεί ωραίο μπάσκετ. Εκτός για τους γηπεδούχους ο Μπάμπης Σμαοθράκης.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ  (Μετς, 17:30)

«Ο θάνατός σου, η ζωή μου». Αυτό ισχύει στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού ο νικητής της αναμέτρησης παραμένει στην κατηγορία.