Ομπράντοβιτς: «Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά»

Οι ομιλίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο Διεθνές Σεμινάριο “Φαίδων Ματθαίου” καθήλωσαν τους περίπου 400 προπονητές που βρέθηκαν στο κλειστό της ΧΑΝΘ. Ο Σέρβος τεχνικός μοιράστηκε τα μικρά του μυστικά με τους συναδέλφους του και μετά το τέλος της ομιλίας του μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr)  αναφερόμενος στην επιμονή που έδειξε στις λεπτομέρειες αλλά και για το ελληνικό κοινό που τον παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή.

Αναλυτικά:

Για το Διεθνές Σεμινάριο «Φαίδων Ματθαίου» :

«Πάντα το ελληνικό κοινό είναι πολύ καλό. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ αποδεχόμενος την πρόσκληση του Συνδέσμου. Επίσης είμαι πολύ ικανοποιημένος που μου δίνεται η ευκαιρία να βρεθώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι και μιλώ σε κάποιο διεθνές σεμινάριο».

Για τους προπονητές, οι οποίοι παρακολουθούν την ομιλία του με μεγάλη προσοχή:

«Πάντα αισθάνομαι πολύ όμορφα όταν έχω την ευκαιρία να μιλάω με τους συναδέλφους μου και να μπορώ να τους βοηθάω να διαφοροποιήσουν ή να ενισχύσουν την φιλοσοφία τους. Το ζητούμενο σε κάθε Σεμινάριο είναι να ανταλλάζουμε απόψεις, να μιλάμε, να ακούμε νέες ιδέες. Οτιδήποτε προσπαθώ να δείχνω στους συναδέλφους μου είναι αυτό που δουλεύω με τους παίκτες μου στην ομάδα που βρίσκομαι».

Για την επιμονή που έδειξε στις λεπτομέρειες:

«Οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά και η δουλειά η δική μας είναι η διόρθωση. Είναι σημαντικό στο ξεκίνημα κάθε σεζόν, στην προετοιμασία να σταματάς την προπόνηση περισσότερες φορές απ’ ότι στη διάρκεια της χρονιάς και να διορθώνεις τις λεπτομέρειες. Αυτό δεν αρέσει πολύ στους παίκτες, όμως αυτός είναι ο μόνος τρόπος αν θέλεις να δεις την ομάδα σου να παίζει κάθε μέρα και καλύτερα. Η διόρθωση είναι κάτι πολύ σημαντικό και όπως είπα και στη πρώτη ομιλία μου δεν βλέπω τα πρόσωπα των παικτών αλλά πόσο σκληρά δουλεύουν. Για εμένα δεν παίζει ρόλο ποιος παίκτης κάνει το λάθος, εγώ θα τον σταματήσω και θα του κάνω τη διόρθωση».

Για τους νέους προπονητές που προσπαθούν να πετύχουν μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης:

«Δεν παίζει ρόλο η οικονομική κρίση. Ο μόνος δρόμος είναι να έχεις ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ, τους παίκτες τους και είναι αποφασισμένοι να αφιερώσουν χρόνο σε αυτό που κάνουν. Όταν κάποιος αγαπάει το μπάσκετ, ανεξάρτητα από τις καταστάσεις που επικρατούν, θα βρει το δρόμο να δουλέψει σκληρά και να πετύχει»