Ο Δέσπος, ο Ζιάγκος και η άνοδος…

Το τυπικό μέρος της παραμονής του Δημήτρη Δέσπου ολοκληρώθηκε και ο 36χρονος σέντερ αποτελεί και τυπικά παίκτη της ΑΕΚ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο Δέσπος είναι ο 11ος παίκτης που υπέγραψε συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά, μετά τους Φαλέκα, Τζόλο, Κουκουράβα, Κοψαύτη, Πολυτάρχου, Βεσκούκη, Γκιζόγιαννη, Σιαμανδούρα, Στούκα και Καπετζόγλου.

Στο μεταξύ, ο Βαγγέλης Ζιάγκος, ο προπονητής που ανέλαβε το έργο να επαναφέρει την ΑΕΚ στην Α2, μίλησε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη, θέτοντας φυσιολογικά ψηλά τον πήχη…

Αναλυτικά ο Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε:

Για το στόχο της ΑΕΚ:

«Καταρχάς το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα, με τους συγκεκριμένους ανθρώπους, με τη συγκεκριμένη διοίκηση και όλη η συγκυρία που υπάρχει να βρίσκεσαι στην ΑΕΚ αποτελεί τεράστια πρόκληση. Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η ΑΕΚ θα αγωνίζεται στη Β’ Εθνική και πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Να πάρουμε την άνοδο. Για να το πετύχουμε όμως αυτό θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι».

Για την επιλογή να παίξει η ΑΕΚ στη Β’ Εθνική:

«Πρέπει όλοι μας να διαχειριστούμε τον βασικό παράγοντα. Το ότι η ΑΕΚ αγωνίζεται δυστυχώς η ευτυχώς σε αυτή την κατηγορία. Δεν υπήρχε άλλη λύση. Β’ Εθνική ή στο πουθενά. Για όλους μας αποτελεί τεράστια πρόκληση που βρισκόμαστε στην ΑΕΚ. Στόχος είναι η απευθείας άνοδος. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό μας. Ούτε θα μείνουμε για μια ακόμη χρονιά στη Β’ Εθνική για να ξεχρεώσουμε τελείως. Το έργο που έχουμε αναλάβει είναι δύσκολο. Το γνωρίζαμε άλλωστε από την αρχή. Εδώ είμαστε για να τα καταφέρουμε».

Για τις μεταγραφές που έγιναν:

«Να πω ότι όλες οι επιλογές ήταν προσωπικές έχοντας τη συνεργασία της διοίκησης αλλά και του βοηθού προπονητή Παναγιώτη Χατζηελευθερίου, ο οποίος είναι ένας καταξιωμένος άνθρωπος στο χώρο. Όλοι οι αθλητές είναι σοβαροί, έχουν αρετές, καλοί χαρακτήρες και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Για την επιλογή του κλειστού της Ζωφριάς:

«Το κλειστό της Ζωφριάς δεν είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς. Η ομάδα έχει αγωνιστεί 5 χρόνια στο συγκεκριμένο γήπεδο. Σίγουρα όλοι μας θα θέλαμε ένα γήπεδο κοντά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το κλειστό του Ιωνικού ήταν μια καλή περίπτωση. Όπως και αυτό της Ριζούπολης. Ωστόσο, και αυτό της Ζωφριάς μας εξυπηρετεί πολύ. Ο οπαδός της ΑΕΚ που θέλει να στηρίξει την ομάδα του δεν κοιτάει τα χιλιόμετρα. Δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα για 5-10 χιλιόμετρα. Άλλωστε το έχει δείξει κατ’ επανάληψη».

Για τον υποβιβασμό στην Α2 πριν από δύο χρόνια:

«Όσο για την περυσινή χρονιά, πιστεύω πως ο υποβιβασμός έφερε για… παγωμάρα. Ήταν κάτι ασυνήθιστο. Η ΑΕΚ χωρίς τον κόσμο της δεν υπάρχει. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι».

Πηγή: aek365.gr