sakellariouΟ Βαγγέλης Σακελλαρίου δεν διανύει απλά την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Ο 25χρονος γκαρντ κάνει τόσο καλές εμφανίσεις τον τελευταίο μήνα, που αν υπήρχαν στην Α2 μηνιαία βραβεία (όπως στο ΝΒΑ λόγου χάρη), θα αναδεικνυόταν παμψηφεί ο παίκτης του Νοεμβρίου! Μέσα στο μήνα που τελειώνει σήμερα ο Σακελλαρίου έχει βάλει μία φορά 45 πόντους, άλλη μία 35 και έχει κάνει ένα νταμπλ νταμπλ.

Είναι ο πρώτος σκόρερ της Α2 με 23,1 πόντους ανά αγώνα και στα τελευταία δύο παιχνίδια έχει σημειώσει τους 80 από τους 162 πόντους του Λαυρίου! Παρά έναν τους μισούς δηλαδή! Ψάχνοντας το αρχείο, ανακαλύφθηκαν κι άλλα ευρήματα σχετικά με τις επιδόσεις του Σακελλαρίου. Κατ’ αρχάς, ο τελευταίος παίκτης σε εθνικές  κατηγορίες που πέτυχε 80 πόντους σε διαδοχικά παιχνίδια ήταν ο Κώστας Κεφαλάς, τη σεζόν 2010-11, όταν είχε σημειώσει τρεις συνεχόμενες “40άρες” με τη φανέλα του Κεραυνού Αιγίου. Στη Γ’ Εθνική όμως…

Για να βρούμε πάντως πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιος παίκτης σκόραρε 80 ή περισσότερους πόντους σε διαδοχικά παιχνίδια στην Α2, θα πρέπει να μεταφερθούμε 7,5 χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στις 12 και 19 Μαΐου 2007, όταν ο Δημήτρης Σπανούλης φόρτωσε τα καλάθια της Χαλκίδας και της Δάφνης με 53 και 43 πόντους αντίστοιχα!