«Ο Μπούσιας προκάλεσε με τη συμπεριφορά του»

Τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα του Ολυμπιονίκη με τη Ζάκυνθο έχουν εξοργίσει τους ιθύνοντες της ομάδας της Αρχαίας Ολυμπίας.  Το παιχνίδι διακόπηκε τέσσερις φορές από τον Κώστα Μπούσια εξαιτίας του θορύβου που προκαλούσε το τύμπανο και οι κόρνες. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν το παιχνίδι τελειώσει 45 λεπτά αργότερα και την αποστολή της Ζακύνθου να τρέχει για να προλάβει το πλοίο.

Όπως είναι φυσικό στην Αρχαία Ολυμπία είναι εξαγριωμένοι και  ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Παναγόπουλος εξέφρασε τη θέση της ομάδας:

«Ο Ολυμπιονίκης θεωρεί  ότι η διαιτησία του κ.Μπούσια ήταν συγκεκριμένη και με στόχο να διακόψει τον αγώνα. Προκάλεσε με τη συμπεριφορά του, ενώ με τις συνεχόμενες διακοπές προσπαθούσε να ξεσηκώσει τον κόσμο.  Η συμπεριφορά μας  απέναντι στον κ. Μπούσια θα είναι συγκεκριμένη. Δεν θα πάρουμε μέρος σε ένα «θέατρο σκιών» που διαχειρίζεται το μπάσκετ μέχρι σήμερα.

Διαιτησίες σαν και αυτή του κ. Μπούσια πηγαίνουν το μπάσκετ 40 χρόνια πίσω. Ειδικότερα σε ένα γήπεδο 250-300 ατόμων που το 50% των φιλάθλων που την απαρτίζουν, είναι παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών. Τα τύμπανα δεν είναι αιτία διακοπής ενός αγώνα. Ακόμα και οι φιλοξενούμενοι ζητούσαν να μην μαζευτούν τα τύμπανα και οι κόρνες. Οι σχέσεις των φιλάθλων – και των δύο ομάδων- ήταν άψογες, άριστες και δεν δημιούργησαν κανένα  πρόβλημα.

Θα ζητήσουμε από τα αρμόδια όργανα επίσημη θέση για τη διακοπή των 45 λεπτών.

Σε έναν αγώνα, πρωταγωνιστές πρέπει είναι οι παίκτες, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, πρωταγωνιστής ήθελε να είναι ο κ. Μπούσιας».