Ο Παπαλουκάς στο Biofit Basketball Camp

Θοδωρής Παπαλουκάς επισκέφθηκε το Biofit Basketball Camp του Κώστα Καϊμακόγλου και συνομίλησε με τα παιδιά, υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε με τους μικρούς του φίλους.

Ο Έλληνας πλέι μέικερ μίλησε στα μικρά παιδιά για τα μυστικά του μπάσκετ και απάντησε σε ερωτήσεις τους. Ο «Τεό» αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές του camp για την πρόσκληση τους είπε, απευθυνόμενος στα παιδιά, πως «είναι φοβερά σημαντικό αυτό που κάνετε αυτή την περίοδο. Και αυτό γιατί δείχνετε πως σας ενδιαφέρει η ατομική σας βελτίωση και αυτό είναι πολύ σωστό. Μόνο με σωστή, σκληρή και επίμονη δουλειά θα τα καταφέρετε. Μην τα παρατάτε ποτέ και να δείτε πως στο τέλος θα γίνουν τα όνειρα σας πραγματικότητα, να είστε σίγουροι γι’ αυτό».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Θοδωρής Παπαλουκάς για…

Την προπόνηση: «Θα πρέπει να κάνετε προπόνηση και να είστε 100% συγκεντρωμένοι. Ό,τι και αν σας απασχολεί να το αφήνετε για δύο ώρες εκτός μπάσκετ και να διασκεδάζετε όταν παίζετε. Μόνο τότε η δουλειά που κάνετε θα έχει αποτέλεσμα».

Το πώς ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ: «Άρχισα να παίζω γιατί μου άρεσε πολύ. Όλοι είχαμε επηρεαστεί φυσικά από την επιτυχία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ του 1987 και άπαντες πήραμε τότε το πρώτο ερέθισμα».

Το τι πρέπει να κάνει κάποιος επαγγελματίας αθλητής: «θα πρέπει πρώτα από όλα να προσέχει τη ζωή που κάνει και φυσικά το σώμα του. Αυτό είναι το πιο σημαντικό γιατί το σώμα του είναι ουσιαστικά και το  “εργαλείo” της δουλειάς του».