Ο προβληματισμός για τους 22άρηδες και η επιστολή…

Τα νέα οικονομικά δεδομένα είναι γεγονός πως προβληματίζουν τους συλλόγους. Γι΄αυτό άλλωστε και οι μεταγραφικές κινήσεις που πραγματοποιούνται είναι μετρημένες στα δάχτυλα, αφού μπαίνουμε ήδη στο τελευταίο δεκαήμερο της μεταγραφικής περιόδου και πέρα από την Αγία Παρασκευή και τον Φιλαθλητικό, οι ομάδες της Α2 βρίσκονται σε… συνεχή στάση αναμονής.

Όμως, τα οικονομικά δεν είναι το μοναδικό… αγκάθι για τις ομάδες, αφού ο νέος κανονισμός της ΕΟΚ σχετικά με τους τέσσερις παίκτες κάτω των 22 ετών, κάθε άλλο παρά αρέσει στις ομάδες της Α2. Αντιθέτως, τις περιορίζει να προσθέσουν νεαρούς παίκτες και να κάνουν επί της ουσίας περισσότερες μεταγραφές, σε ένα πρωτάθλημα που την περασμένη χρονιά δεν… υπήρχαν ουσιαστικά παίκτες κάτω των 22 ετών -μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε ο Πανερυθραϊκός!

Οι σύλλογοι έχουν προβληματιστεί γι’ αυτό και σκέφτονται να κινηθούν οργανωμένα. Συγκεκριμένα, είναι θέμα ημερών για τα περισσότερα σωματεία να στείλουν επιστολή στην ΕΟΚ ζητώντας μόνο για τις ομάδες της Α2 ο κανονισμός να αλλάξει και αντί τεσσάρων να υπάρξουν δύο παίκτες κάτω των 22 ετών.

Με 10 μέρες να απομένουν για το τέλος των μεταγραφών, βέβαια, είναι απορίας άξιο πότε θα ενημερωθεί επίσημα η ΕΟΚ και πότε θα πάρει και απόφαση σχετικά με το αίτημα των ομάδων. Από την άλλη, ο χρόνος ήταν ανέκαθεν μία έννοια “σχετική” στο ελληνικό μπάσκετ…