Οκτώ στροφές πριν το φινάλε του Πρωταθλήματος και όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί στην μάχη της παραμονής, εκεί όπου παλεύουν οι μισές ομάδες του 1ου Ομίλου Νότου, δηλαδή οι 7 από τις 14.
Έτσι και στην 19η αγωνιστική, που θα διεξαχθεί σήμερα, υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα και συνάμα κομβικά παιχνίδια, τα οποία θα κρίνουν πολλά για τη συνέχεια.
Ας αρχίσουμε όμως να ξεδιπλώνουμε ένα προς ένα τα παιχνίδια…

ΠΟΡΦΥΡΑΣ-ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Σαλπέα, 17.00)

Δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς δίνει η πρωτοπόρος Αγ. Παρασκευή, η οποία προέρχεται από ήττα στην Πάτρα από τον Έσπερο, που θα φιλοξενηθεί από τον Πορφύρα. Η ομάδα του Κώστα Παπαμάρκου χρειάζεται περισσότερο τη νίκη, καθώς σε περίπτωση ήττας, μπλέκει σε περιπέτειες υποβιβασμού, αντίθετα με την ομάδα των Μεσογείων, που έχει την βαθμολογική άνεση στην κορυφή.
Στον α’ γύρο: Αγ. Παρασκευή-Πορφύρας 104-71

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΕΣΠΕΡΟΣ Α.Ο.Π.Α. (Παναχαϊκής, 17.00)

Πατρινό ντέρμπι ανάμεσα σε Παναχαϊκή και Έσπερο Α.Ο.Π.Α., με τις δύο ομάδες να ψάχνουν πάση θυσία το δίποντο για διαφορετικούς λόγους. Η μεν Παναχαϊκή, προκειμένου να παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι της παραμονής, ενώ ο δε Έσπερος, έτσι ώστε να διατηρήσει την 2η θέση στον βαθμολογικό πίνακα.
Στον α’ γύρο: Έσπερος Α.Ο.Π.Α.-Παναχαϊκή 49-41

ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80 (Χολαργού, 17.00)

Φαινομενικά έχει το πιο εύκολο έργο της αγωνιστικής ο Χολαργός, καθώς υποδέχεται στο γήπεδό του την ουραγό της βαθμολογίας Καλαμάτα ’80. Η ομάδα του Σάββα Συμεωνίδη με νίκη θα παραμείνει στην 3η θέση, έναν βαθμό πίσω από τον Έσπερο Α.Ο.Π.Α. και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στις 7 εναπομείνασες αγωνιστικές.
Στον α’ γύρο: Καλαμάτα ’80-Χολαργός 49-53

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ-ΜΙΛΩΝΑΣ (Αιγίου, 17.00)

Το σημαντικότερο παιχνίδι που αφορά τα… ψηλά της βαθμολογίας είναι αυτό που θα γίνει στο Αίγιο, ανάμεσα στον φορμαρισμένο Κεραυνό (μετράει 10 νίκες στα τελευταία 12 ματς) και τον φιλόδοξο Μίλωνα, που προέρχεται από ευρεία νίκη (85-62) επί της Ε.Α.Π. Και όλα αυτά, με φόντο την τριάδα.
Στον α’ γύρο: Μίλωνας-Κεραυνός Αιγίου 73-65

ΑΚΡΑΤΑ-ΛΕΩΝΙΔΙΟ (Ακράτας, 17.00)

Ματς ορόσημο και για τις δύο ομάδες, με το ροζ φύλλο να αποτελεί αυτοσκοπό. Η γηπεδούχος Ακράτα, παρά το γεγονός ότι είναι… πρωτάρα στην κατηγορία, έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό των αντιπάλων της και να είναι κοντά στην παραμονή σε περίπτωση νίκης.  Από την άλλη πλευρά, το Λεωνίδιο σε πιο δεινή βαθμολογική θέση θέλει οπωσδήποτε τους βαθμούς, καθώς σε άλλη περίπτωση θα έχει κακά ξεμπερδέματα.
Στον α’ γύρο: Λεωνίδιο-Ακράτα 81-88

Ε.Α.Π.-ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Ε.Α.Π., 17.00)

«Ο θάνατος σου, η ζωή μου»… Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο αγώνας επιβίωσης ανάμεσα στην Ε.Α.Π., των πολλών προβλημάτων και τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου, που δείχνει να βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 26 βαθμούς κάτω από την ζώνη υποβιβασμού και η ήττα είναι απαγορευτική για αμφότερους.
Στον α’ γύρο: Κρόνος Αγ. Δημητρίου-Ε.Α.Π. 61-54

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΤΗΡΩΝ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ (Αγρινίου, 17.00)
Ότι δεν μπόρεσε την περασμένη εβδομάδα στον Αγ. Δημήτριο θέλει να κάνει σήμερα στην έδρα του ο Παναιτωλικός, απέναντι στον ήδη υποβιβασμένο Τήρωνα Αγ. Θεοδώρων. Η Αγρινιώτικη ομάδα θέλει να επωφεληθεί του σχετικά βατό προγράμματος που ακολουθεί, με σκοπό την ανανέωση του εισιτηρίου της στην Γ’ Εθνική.
Στον α’ γύρο: Τήρων Αγ. Θεοδώρων-Παναιτωλικός 74-70