Ο τελικός των τελικών στην Αμαλιάδα!

dak-amaliadasΈναν μεγάλο τελικό και γιατί όχι το ματς της χρονιάς περιλαμβάνει η 25η αγωνιστική. Κόροιβος και Καβάλα μάχονται για το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στην Α1 σ΄ένα ματς το οποίο αναμένεται ιδιαίτερα όμορφο. Όμως, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι στη Βέροια, με την ΑΕΚ να ψάχνει το «διπλό» που θα τη φέρει μαθηματικά στα μεγάλα σαλόνια. Τελικό παραμονής περιμένουμε και στις Σέρρες με τους Ικαρους και τον Ερμή να παλεύουν για τη σωτηρία τους.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (ΔΑΚ Σερρών, 17:00)

Μονομαχία παραμονής! Έναν ακόμα τελικό, το δεύτερο κατά σειρά, δίνουν οι Ικαροι καθώς το θετικό αποτέλεσμα είναι μονόδρομος για να διατηρήσουν τις ελπίδες του για την παραμονή. Το ίδιο όμως ισχύει και για τον Ερμή Λαγκαδά, αφού το «διπλό» είναι η μόνη του επιλογή για τη σωτηρία. Στο πρώτο ματς ο Ερμής είχε επιτύχει συντριπτική νίκη με 94-64.

ΨΥΧΙΚΟ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Ψυχικού, 17:00)

Στο τελευταίο εντός έδρας αγώνα του, το Ψυχικό θέλει να επιτύχει τη νίκη (σ.σ. τη 16 το πρωτάθλημα) και να ευχαριστήσει το κοινό του.  Απών για τους γηπεδούχους θα είναι οι Παπανικολάου και Σαμοθράκης.  Από την άλλη, ο Αρκαδικός θα προσπαθήσει να βελτιώσει την απόδοσή του και τη βαθμολογική του θέση.

ΛΑΥΡΙΟ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Λαυρίου, 17:00)

Τη νίκη έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές θέλει το Λαύριο και παράλληλα να σφραγίσει και μαθηματικά την παραμονή του και να… τελειώσουν με τα σενάρια υποβιβασμού.  Ο Χρήστος Σερέλης όμως έχει αμφίβολους τους Περράκη και Κακιούζη.  Η Αγία Παρασκευή παρότι υποβιβασμένη θα προσπαθήσει να παίξει δυνατά και να κάνει μία ανταγωνιστική εμφάνιση.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – ΚΑΒΑΛΑ (Αμαλιάδας, 17:00)

Ο τελικός της ανόδου! Οποιος κερδίζει βρίσκεται με τα δύο πόδια στην Α1. Ο Κόροιβος έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του (σ.σ. το γήπεδο αναμένεται κατάμεστο) θέλει τη νίκη ακόμα και με έναν πόντο διαφορά για να διατηρήσει τη δεύτερη θέση και να απομακρυνθεί από την Καβάλα δύο βαθμούς κάτι που σημαίνει  ότι θα πάρει και το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου.  Τη νίκη όμως θέλει και η Καβάλα καθώς το αποτέλεσμα είναι μονόδρομος αν θέλει να πάρει το δρόμο για την Α1 και αυτό γιατί με το θετικό αποτέλεσμα έρχεται σε ισοβαθμία με τον Κόροιβο και με τη νίκη στο πρώτο ματς (93-71) έρχεται από πάνω.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Ζωγράφου, 17:00)

Ένα ανταγωνιστικό ματς αναμένεται στου Ζωγράφου, με τον Φιλαθλητικό να θέλει τη νίκη για να διατηρήσει το προβάδισμα που έχει για την παραμονή.  Οι γηπεδούχοι έχουν τη ψυχολογία για να πετύχουν μία τέτοια νίκη, μετά και το «διπλό» στην Κρήτη, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο αντίπαλος είναι από τους πλέον πιο δυναμικούς της κατηγορίας. Οι «ροσονέρι» ανεξαρτήτως κινήτρου παλεύουν όλα τα ματς, κάνοντας τη ζωή των αντιπάλων τους δύσκολη.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΦΗ (Ιβανώφειο, 17:00)

Ο αδιάφορος βαθμολογικά Ηρακλής υποδέχεται τους κρητικούς στο άδειο Ιβανόφειο. Ο «γηραιός» θέλει να βελτιώσει το ρεκόρ του και να πάρει στο τελευταίο του εντός έδρας ματς τη νίκη.  Ο ΟΦΗ θέλει να κάνει τη διαφορά και να πάρει το «διπλό» που θα τον φέρει πιο ψηλά στη βαθμολογία.  Οι κρητικοί δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Μάρτζο.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΑΕΚ (ΔΑΚ Βέροιας, 17:00)

Εχοντας ανεβάσει στροφές και παρότι αδιάφορος αφού έχει εξασφαλίσει την παραμονή του, ο Φίλιππος θέλει να κάνει την καλύτερή του εμφάνισή κόντρα στην ΑΕΚ και γιατί όχι να πετύχει τη σημαντικότερη νίκη του.  Η ΑΕΚ όμως δεν θέλει να χάνει τον καιρό της, θέλει την 22η νίκη της και τους τους δύο βαθμούς, οι οποίοι θα τη φέρουν πλέον και με τη… βούλα στα μεγάλα σαλόνια.