Πέρκος: «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»

Η τρίτη συνεχόμενη χρονιά του στο πάγκο του Ερμή Λαγκαδά τον βρίσκει με αναβαθμισμένο ρόλο. Ο Στέφανος Πέρκος θα καθίσει για πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής στην Α2 στον πάγκο των “πράσινων” και μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ  αναφέρθηκε στη συνεργασία του με την ομάδα της πόλης του, τη φιλοσοφία που κινείται στο μεταγραφικό παζάρι αλλά και για το επίπεδο της Α2.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη συνεργασία του με τον Ερμή Λαγκαδά και τους στόχους που θέτει:

«Είμαι παλιός γνώριμος της ομάδας γιατί είμαι κάτοικος Λαγκαδά και τα πρώτα μου μπασκετικά βήματα τα έκανα εδώ. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει μία οικειότητα με το σύλλογο.
Τηρουμένων των αναλογιών που επικρατούν στη χώρα στόχος μας είναι να μείνουμε στη κατηγορία στηριζόμενοι σε όσο γίνεται πιο νεαρούς γηγενείς αθλητές. Το ρόστερ δεν θα είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια με έμπειρους παίκτες. Θα υπάρχουν κάποια παιδιά με παραστάσεις αλλά η αναλογία δεν θα είναι όπως παλιά. Το θετικό είναι ότι υπάρχει ένα καλό εφηβικό στην ομάδα που είναι από τα δυνατότερα στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Στην ομάδα έχουμε τον διεθνή με την εθνική παίδων και εφήβων, Θάνο Καμαριώτη, τον οποίο σκοπεύουμε να αναβαθμίσουμε και να του δώσουμε παραπάνω χρόνο συμμετοχή».

Για τη φιλοσοφία που κινείται η ομάδα στη μεταγραφική περίοδο:

«Χρειαζόμαστε κάποιους έμπειρους αθλητές, οι οποίοι θα έχουν το βάρος να μας κρατήσουν στη κατηγορία, όμως θέλουμε να είναι άτομα που θα μπορούν να λειτουργήσουν στο πάντρεμα των δύο ηλικιών ως οδηγητές. Ο πρώτος που ανανεώσαμε ήταν ο έμπειρος Γιώργος Αναγνωστόπουλος που τα τελευταία δύο χρόνια μας έχει δείξει ότι συνδυάζει ταλέντο, εμπειρία, ενώ παράλληλα είναι προσιτός προς τους νεαρότερους δασκαλεύοντας τους. Με την ίδια λογική ανανεώσαμε και με τον Μπάμπη Παρίτση, ο οποίος θα είναι κι ένας από τους αρχηγούς. Το ρόστερ ακόμα δεν έχει κλείσει ωστόσο σε συνεργασία με τη διοίκηση προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τις κινήσεις μας το συντομότερο δυνατό».

Για το πρωτάθλημα της Α2:

«Η οικονομική στενότητα εμποδίζει τους καλούς παίκτες και τους αξιόλογους κοινοτικούς να έρθουν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα κάτι που όπως είναι φυσικό ρίχνει το επίπεδο. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι αρκετοί παίκτες εξαιτίας των χαμηλών μισθών αναζητούν πρωινή εργασία κάτι που μειώνει τις διπλές προπονήσεις. Μία ομάδα που θέλει να λέγεται επαγγελματική πρέπει πρωί βράδυ να γυμνάζεται. Όταν υπάρχουν θέματα βιοποριστικά τότε οι προπονήσεις μειώνονται και αυτό έχει επίδραση στο επίπεδο».

Για την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει το μπάσκετ:

«Σίγουρα είναι κάτι που επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής μας, όμως ουδέν κακόν αμιγές καλού. Στην προκειμένη περίπτωση με την οικονομική κρίση είναι μία ευκαιρία για τους προπονητές να βγάλουν παίκτες, να βελτιώσουν τους παίκτες που ήδη έχουν ή να αναγκαστούν να στραφούν στη παραγωγική διαδικασία και να παράγουν. Ελπίζω να είναι αυτό το καλό που θα βγει μέσα από όλη αυτή τη κατάσταση».