Πήραν το ΟΚ κι είναι στο πλευρό τους…

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργο Βασιλακόπουλο, καθώς και με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Μιλένα Αποστολάκη είχαν οι αντιπροσωπείες του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας (Πέτρος Πετράκης, Νίκος Μπαμπανικολός και Μανώλης Λεκάκης) και του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας (Σάκης Τζαλαλής, Νίκος Μπουντούρης και Βασίλης Ντάκουρης). Σκοπός των δύο συναντήσεων, αλλά και εκείνων που θα ακολουθήσουν με πολιτικά στελέχη, εκπροσώπους φορέων του αθλήματος και ιδιοκτήτες σωματείων, είναι η ενημέρωση ανθρώπων που αγαπούν το μπάσκετ και έχουν προσφέρει στο άθλημα για την επικείμενη ένωση των δύο Συλλόγων. Ένωση, η οποία αναμένεται να επικυρωθεί σε Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Από την ένωση των δύο συλλόγων θα δημιουργηθεί ένας ισχυρός φορέας, που θα εκπροσωπεί τους παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές και θα τους δώσει την δυνατότητα ακόμη πιο δυναμικά και συντονισμένα να εκφράσουν την διάθεση προσφοράς τους και ανταπόδοσης όσων οι ίδιοι έλαβαν από την αγάπη των φιλάθλων προς το άθλημα και την κοινωνία γενικότερα. Προγραμματίζονται ήδη αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως αγώνες προς τιμήν παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών με μεγάλη προσφορά στο άθλημα, αιμοδοσιών, επισκέψεων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα κ.α. Στις 20 Φεβρουαρίου 2011 στα Ιωάννινα έχει προγραμματιστεί να γίνει προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια αγώνας μεταξύ των παλαίμαχων Ελλήνων καλαθοσφαιριστών και της ομάδας των βετεράνων μπασκετμπολιστών της Μπαρτσελόνα.

Τόσο ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, όσο και η Μιλένα Αποστολάκη συμφώνησαν με το πλαίσιο δραστηριοποίησης του νέου συλλόγου και υποσχέθηκαν ότι θα σταθούν στο πλευρό του. Η Μιλένα Αποστολάκη στην συζήτηση με τους παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές, μάλιστα, επισήμανε τον ρόλο που έπαιξε η ενασχόληση της ως αθλήτρια με το μπάσκετ στην διαμόρφωση του χαρακτήρα της. Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε παραστεί στον αγώνα προς τιμήν του Φάνη Χριστοδούλου, που είχε διοργανώσει ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας στο κλειστό γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Στην συνάντηση με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, στην οποία το παρών έδωσε, επίσης, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, οι αντιπροσωπείες των δύο συλλόγων τόνισαν την μεγάλη προσφορά του στο άθλημα στην πολύχρονη διαδρομή του στο μπάσκετ ως αθλητής, προπονητής και παράγοντας.