Παιχνίδι ανόδου στο “Σαλούν”

basketball crop resizeΜια παροιμία λέει: Μάρτης δίμουρος, Μάρτης πεντάγνωμος. Η αυριανή μέρα 1/3, σε συνδυασμό με το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου νότου σαν να την…. επιβεβαιώνει. Γιατί; Μα για το λόγο του ότι δυο «μούρες» πρωταγωνιστούν στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικές, ενώ πέντε είναι αυτές που θα συμπληρώσουν και εν τέλει θα ολοκληρώσουν τη γνώμη στο πανόραμα της.

Συγκεκριμένα, το ματς της αγωνιστικής είναι αυτό που θα πραγματοποιηθεί στο σαλούν. Με τον Παπάγο, να ζητά τη στήριξη του κόσμου του ώστε ενωμένοι να γυρίσουν το -11 (96-85) της Κορίνθου. Από την άλλη ο Απόλλωνας έχει μονόδρομο τη νίκη καθώς μόνο με αυτή, μπορεί να ελπίζει για το εισιτήριο της ανόδου. Φυσικά και τα άλλα πέντε ματς έχουν το δικό τους ενδιαφέρον καθώς το καθένα από αυτά έχει τις ιδιαιτερότητες του.

Πρώτο χρονικά θα γίνει τζάμπολ στη Ζάκυνθο, όπου ο τοπικός σύλλογος υποδέχεται το Γαλάτσι . και οι δυο τους θα μπουν στην αρένα για μια μάχη… παραμονής, καθώς και οι δυο τους παλεύουν πια με την πλάτη στο τοίχο. Συναρπαστικό αναμένεται να είναι και το ματς της Πεντέλης μιας και οι γηπεδούχοι, έχων 14 χρωστούμενα απέναντι στους «μπλαουγκρανα».

Τόσα όση και η διαφορά στα Πατήσια ανάμεσα στις δυο ομάδες (63-49), που σε περίπτωση ισοβαθμίας θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Με μόλις 4 πόντους κρίθηκε το πρώτο ματς ανάμεσα σε νίκη Αμαρουσίου και έσπερο, τώρα απομένουν ισάριθμα δεκάλεπτα ώστε κάποιος από τους δυο να πιάσει τετράδα. Ακόμα μια δύσκολη αποστολή έχει το Αγρίνιο, στο φετινό πρωτάθλημα. Ο λόγος για την αναμέτρηση με το Κορωπί. και το… τρίποντο που τους χωρίζει στο βαθμολογικό πίνακα.

Πάραυτα οι γηπεδούχοι πρέπει να παλέψουν μέχρι τέλους μιας και το ροζ φύλλο αγώνα είναι ζήτημα σωτηρίας. Οι δυο άκρες θα κοντραριστούν στη Μεσσήνη όπου η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί τον πρωτοπόρου του ομίλου. Στην αντίπερα, η ουραγός δεν έχει πολλές ελπίδες απέναντι στο σύνολο του Γιατρά παρόλα αυτά οι ελπίδες πεθαίνουν μόνο εντός παρκέ.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Ζάκυνθος – Γαλάτσι (Παναγούλας, 15.30)
Πεντέλη – Σπόρτιγκ (Ν. Πεντέλης, 17.00)
Παπάγου – Απόλλων Αρχ. Κορίνθου (Παπάγου, 17.00)
Έσπερος – Νίκη Αμαρουσίου (Παν. Αλεξιώτισσας, 17.00)
Αγρίνιο – Κορωπί (ΔΑΚ Αγρινίου, 17.00)
Μεσσήνη – Προμηθέας (Μεσσήνης, 17.00)