Πανούλιας: «Θα ακολουθήσουμε τη δικαστική οδό»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πολυκράτης απάντησε με γραπτή δήλωσε ο Τάκης Πανούλιας αναφέροντας πως τόσο η ομάδα του όσο και οι παίκτες ατομικά θα ακολουθήσουν την δικαστική οδό. Ο προπονητής του Μίλωνα αναφέρετε στα ίοσα διαδραματίστηκαν  παραθέτει και φωτογραφίες, αλλά και το βίντεο με τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, ενώ στο τέλος θέτει τα δικά του ερωτήματα.

Αναλυτικά:

«Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του Πολυκράτη με την οποία μου καταλογίζει πράγματα τα οποία ποτέ δεν συνέβησαν. Καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν συνομίλησα ούτε με τον αντίπαλο πάγκο ούτε με την εξέδρα, απόδειξη και το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία παρατήρηση από τους διαιτητές ούτε σύσταση προς τον πάγκο μας.

Από την είσοδό μας στον αγωνιστικό χώρο για την προθέρμανση της ομάδας υπήρχε ένα κομμάτι φιλάθλων που έβριζε με χυδαία συνθήματα τον αθλητή μας Πέτρο Κρασσόπουλο. Αιτία αυτού του γεγονότος η διένεξη του προέδρου του Πολυκράτη με τον αθλητή, στον οποίο χρωστά χρήματα κατά τα λεγόμενα του παίκτη. Κάναμε παράπονα προς τους διαιτητές και για τα συνθήματα, τα οποία ήταν άκρως εμετικά, και, επίσης, ζητήσαμε από τους διαιτητές να σταματήσουν οι παράνομες κόρνες που είχαν στην κατοχή τους οι φίλαθλοι των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να μην ακούγονται καθόλου τα σφυρίγματα των διαιτητών. Έγινε, όντως, παρατήρηση από τους διαιτητές, αλλά οι φίλαθλοι δεν συμμορφώθηκαν.

Στο ημίχρονο του αγώνα, οι παίκτες Μέντζος, Βουρλίτης και Μπίκας μου παραπονέθηκαν ότι ο προπονητής της αντίπαλης ομάδας, κ. Θάνος, τους έβριζε κάθε φορά που περνούσαν μπροστά από τον πάγκο των γηπεδούχων. Τους είπα να μην δώσουν καμία συνέχεια στο γεγονός, κάτι που έγινε.

Με τη λήξη του αγώνα, ο προπονητής κ. Μιχάλης Θάνος κατευθύνθηκε χοροπηδώντας προς τον αθλητή του Μίλωνα Νάσο Μέντζο κρατώντας τα γεννητικά του όργανα και φωνάζοντας «σε γ…». Πήγε τόσο δε κοντά το πρόσωπό του σε αυτό του αθλητή κινούμενος απειλητικά εναντίον του με αποτέλεσμα να συμπλακούν. Σε δευτερόλεπτα ο αγωνιστικός χώρος γέμισε από «αγέλες φιλάθλων» της τοπικής ομάδας, οι οποίοι άρχισαν να χτυπούν αλύπητα όποιο μέλος της αποστολής του Μίλωνα έβρισκαν μπροστά τους.

Η αποστολή προσπάθησε να διαφύγει προς τα αποδυτήρια, αλλά ήταν, πλέον, αργά με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ακόμα και ο 16χρονος αθλητής της ομάδας μας, Κώστας Οικονομόπουλος (μέλος της Εθνικής Παίδων).

Εγώ προσωπικά στο σημείο αυτό ήμουν στη γραμματεία διαμαρτυρόμενος για την κατακύρωση του τελευταίου καλαθιού του Πολυκράτη, το οποίο θεωρούμε –και αποδεικνύεται από το βίντεο- πως είναι εκπρόθεσμο. Στη συνέχεια, γυρίζοντας, είδα «μπουλούκια αγνών φιλάθλων» του Πολυκράτη να χτυπούν αλύπητα τον πεσμένο πίσω από τον πάγκο μας, Νάσο Μέντζο, καθώς και τον Ηλία Βουρλίτη. Επίσης, όλα τα άλλα μέλη της αποστολής είχαν περικυκλωθεί από τους φιλάθλους που είχαν εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο.

Προσπάθησα να τραβήξω κάποιους για να σώσω τον αθλητή μου Νάσο Μέντζο και στη συνέχεια δέχτηκα χτυπήματα από περισσότερα από είκοσι (20) άτομα. Η συνέχεια ήταν επιβεβλημένη. Προσπαθήσαμε να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας και να γλυτώσουμε το λιντσάρισμα, από τη στιγμή που η αστυνομία ήταν ΑΠΟΥΣΑ.

Για τα υπόλοιπα, για το γεγονός δηλαδή ότι εγώ έβρισα τους φιλάθλους και τα σπασμένα αποδυτήρια ελπίζουμε η έκθεση της Αστυνομίας να έχει καταγράψει την πέτρα που έπεσε και έσπασε τα τζάμια των αποδυτηρίων και τραυμάτισε τον αθλητή μας Ηλία Βουρλίτη. Για όλους τους τραυματισμούς υπάρχουν φωτογραφίες και γνωματεύσεις γιατρών από το νοσοκομείο που εισήχθησαν.

Δηλώνω, δε, την επόμενη φορά που θα έρθουν μαινόμενοι φίλαθλοι να μας λιντσάρουν να μην υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, να παραμείνουμε ήρεμοι έως ότου μας σκοτώσουν.

Όσο για τις μηνύσεις, κι εμείς από την πλευρά μας θα ακολουθήσουμε τη δικαστική οδό τόσο ως σωματείο όσο και ως άτομα.»

Καταλήγοντας θέτω τα παρακάτω ερωτήματα αφού τις ιστορίες επιστημονικής φαντασίας που επικαλείστε πρέπει να καταλήξετε εσείς οι ίδιοι στο τι ακριβώς συνέβη.

1.  Εγώ ή Νάσος ο Μέντζος σας βρίζαμε;

2.  Εγώ με τις υπερφυσικές μου ικανότητας έδειρα και προπηλάκισα 400 άτομα;

3.  Οι απειλές στον Κρασσόπουλο στο facebook από τον πρόεδρο και τους φιλάθλους του Πολυκράτη και τα εμετικά συνθήματα κατά την διάρκεια του αγώνα εμείς τα φανταστήκαμε;

4.  Αφού ο αθλητής Ν. Μέντζος έβριζε την κερκίδα με τον χαρακτηρισμό που εσείς λέτε γιατί πήγε ο κ. Θάνος να του δώσει το χέρι;

5.  Έχετε δει άνθρωπο να χοροπηδά κρατώντας τα γεννητικά του όργανα και να φωνάζει σε γ…….., να πηγαίνει να χαιρετήσει αντίπαλο παίκτη και σε άλλα γήπεδα;

6.  Οι φωτογραφίες των χτυπημένων αθλητών μας και οι γνωματεύσεις των γιατρών είναι επειδή αυτοί έδερναν;

7.  Αφού υπήρχε αστυνομία μέσα στο γήπεδο γιατί δεν έκανε καμιά σύλληψη;

8.  Οι διαιτητές μήπως δεν έγραψαν τίποτε στο φύλλο αγώνα γιατί πήγαν άμεσα στα αποδυτήρια;

9.  Αφού όλα αυτά που μας καταλογίζεται έγιναν γιατί δεν τα δηλώσατε αμέσως;

10.   Η υπεράσπιση της σωματικής μας ακεραιότητας αποτελεί αδίκημα;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα μάλλον θα μείνουν αναπάντητα».