Παπανικολάου: «Με Γαλλία το καλύτερο τεστ»

Ούτε στιγμή χαλάρωσης! Αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθεί να μεταφέρει ο Κώστας Παπανικολάου μιλώντας μετά την εύκολη νίκη της Ελλάδας επί της Γερμανίας, στο πλαίσιο του τουρνουά του Στρασβούργου. Ειδικά από τη στιγμή που την Κυριακή ακολουθεί ίσως το δυσκολότερο από τα πρώτα τρία φιλικά, απέναντι στη Γαλλία…

«Σε σχέση με χθες, ήμασταν καλύτεροι σήμερα, αλλά χρειάζεται συγκέντρωση σε κάθε αγώνα. Δεν σημαίνει ότι επειδή κάναμε καλύτερη δουλειά σήμερα σε σχέση με χθες, ότι θα πρέπει να χαλαρώσουμε και να πούμε “ΟΚ, πιάσαμε το στάνταρ της ομάδας και από εδώ και πέρα θα είμαστε έτσι”. Χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά και μεγάλος βαθμός συγκέντρωσης. Αύριο έχουμε ένα ακόμη φιλικό, το πιο δυνατό, απέναντι στη Γαλλία» τόνισε ο Κώστας Παπανικολάου.

«Πιστεύω ότι θα είναι το καλύτερο τεστ, γιατί ούτε το χθεσινό μπορείς να θεωρήσεις πολύ δυνατό τεστ, γιατί κι εμάς τα πόδια μας ήταν πολύ βαριά μετά την προετοιμασία. Αύριο θα βγουν τα πιο χρήσιμα συμπεράσματα και για τον προπονητή, αλλά και για το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Να βρούμε τις αδυναμίες μας και να δούμε που πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο».

Οσον αφορά τη Γερμανία και την απόδοση της Εθνικής, ο “Παπ” είπε: «Κάθε παιχνίδι προετοιμασίας είναι σημαντικό. Δεν έχει να κάνει με τον αντίπαλο, ή αν υπάρχει διαφορά δυναμικότητας. Μιλάμε για τη Γερμανία μια ομάδα σοβαρή που παλεύει από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Το ξέραμε αυτό. Το είδαμε και στο σκάουτινγκ ότι είναι μια ομάδα που έπαιζε πολύ κλειστά, οπότε έπρεπε να γυρίσουμε πολύ την μπάλα, να βρούμε το ανοιχτό σουτ με υπομονή. Είναι κάτι που το μεταφέραμε στην πράξη και λειτούργησε όπως έπρεπε. Το σημαντικό είναι να βελτιώσουμε την άμυνά μας.

Νομίζω όσοι είδαν το παιχνίδι ήταν εμφανές. Φάνηκε στον τρόπο που σουτάραμε, αλλά και στον τρόπο που εκδηλώναμε επιθέσεις, ή που τρέχαμε το γήπεδο. Είχαμε πιο σωστές αποστάσεις, η μπάλα γύριζε πιο γρήγορα. Γενικά ήμασταν πιο φρέσκοι και έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε έναν αγώνα σε σχέση με χθες. Κάτι που είναι λογικό».