«Παραβιάζεται ένας άγραφος κώδικας ηθικής και δεοντολογίας»

Η άνοδος ήρθε και τυπικά για τη Νίκη Βόλου έπειτα από τη συμμετοχή της ΑΕΚ στη Β’ εθνική.  Ο βολιώτικος σύλλογος με ανακοίνωσή του αναφέρεται στο δέλεαρ που χρησιμοποίησε η Μεταμόρφωση  για να αποσπάσει δύο παίκτες της  (σ.σ. Παναγιώτη Τσώλη και Χρήστο Ζαρογιάννη. Συγκεκριμένα, ο έτερος σύλλογος του Βόλου εξασφάλισε εργασία στους δύο αθλητές. Η Νίκη τονίζει πως δεν θα αποτελέσει Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας, ενώ παράλληλα καλεί τους φίλους της να αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας και να συμπαρασταθούν με αυτόν τον τρόπο στην ομάδα.

Αναλυτικά:

«Κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων στα μπασκετικά δρώμενα της πόλης, ο Σύλλογος που διαφημίζει στις ανώτερες κατηγορίες το βολιώτικο μπάσκετ, ο Σύλλογος που αναδεικνύει πρωταθλητές σε όλες τις ηλικίες, ο Σύλλογος που επιτελεί αθλητικό και κοινωνικό έργο εδώ και δεκαετίες στην πόλη μας, ο Σύλλογος που, τα τελευταία χρόνια, κάθε καλοκαίρι γιορτάζει ανόδους σε ανώτερες κατηγορίες, ο ιστορικός Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου «Η ΝΙΚΗ», θέλει να γνωστοποιήσει στους φίλους του , αλλά και στο ευρύτερο φίλαθλο κοινό τα κάτωθι :

Κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, δύο καλαθοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας μπάσκετ, αγωνιζόμενοι τις τελευταίες περιόδους στην θριαμβεύτρια ομάδα της Νίκης Βόλου, μετεγγράφηκαν στον ΑΟ Μεταμόρφωση προκειμένου να αγωνιστούν σε κατώτερη κατηγορία, με μόνο δέλεαρ την εξασφάλιση εργασίας από παράγοντα της Μεταμόρφωσης στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

Οι Σύλλογοι και οι αθλητές είναι κι αυτοί μέρος της κοινωνίας. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι οι καιροί είναι χαλεποί και η οικονομική ασφάλεια είναι ζητούμενο για όλους, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση παραβιάζεται ολοφάνερα ένας άγραφος κώδικας ηθικής και δεοντολογίας. Δεν θεωρούμε πρέπον, εν έτι 2012, να καταγράφονται στα αθλητικά δρώμενα μεταγραφές – προσλήψεις.

Η Νίκη Βόλου θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στα μπασκετικά και αθλητικά δρώμενα του τόπου, χωρίς να αποτελεί Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας, χωρίς να εμπορεύεται την ελπίδα και τις αγωνίες των νέων. Τέλος, αναρωτιόμαστε αν η Εταιρία της ΑΓΕΤ επιφυλάσσει ανάλογη μεταχείριση σε αθλητές και του δικού μας ή άλλου Συλλόγου της πόλης μας, διότι ευνοώντας αποκλειστικά τους εργαζόμενους στην ΑΟ Μεταμόρφωση δημιουργεί συνθήκες άνισης μεταχείρισης.

Καλούμε τους φίλους του Συλλόγου και του αθλήματος να σταθούν και φέτος στο πλευρό της ανδρικής ομάδας μπάσκετ, με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας σε εξαιρετικά προσιτή τιμή, καθώς και με την διαφημιστική προβολή τους στην στολή της ομάδος, αλλά και στο Κλειστό Γυμναστήριο, όπου θα αγωνίζεται φέτος η ομάδα μας σε αγώνες της Α2 Εθνικής Κατηγορίας».