“Παραδειγματική και ακριβοδίκαια διαιτησία”

Τα φώτα στο παιχνίδι ανάμεσα στον Εργοτέλη και τη Χαλκίδα δεν έκλεισαν με την αποχώρηση των δυο ομάδων από το κλειστό του Λίντο. Μετά την ανακοίνωση- διαμαρτυρίας των γηπεδούχων δυο μέρες αφότου έλιξε το ματς, οι «μπλε» δημοσίευσαν στο σάιτ της ομάδας τους (www.chalkidabasket.gr) την απάντηση προς τη κρητική ομάδα, ενώ με επιχειρήματα εξηγούν το λόγο που οδηγηθήκαν σε αυτή την κίνηση.

“Πραγματικά νοιώσαμε πολύ μεγάλη έκπληξη διαβάζοντας την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του ΕΡΓΟΤΕΛΗ σχετικά με την διαιτησία στον αγώνα της Κυριακής ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΧΑΛΚΙΔΑ 76-85.

Είναι πραγματικά μια ανακοίνωση η οποία σίγουρα στερείται ουσίας και προφανώς έγινε μόνο για κάποιους  λόγους εντυπωσιασμού και μόνο, από την διοίκηση του ΕΡΓΟΤΕΛΗ.

Επειδή όμως δεν πρέπει να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις , εμείς έχουμε απλά να αναφέρουμε τα παρακάτω γεγονότα ,

1)      Για την συγκεκριμένη τεχνική ποινή , ο διαιτητής κ. Χρηστίδης  την έδωσε στον πάγκο του ΕΡΓΟΤΕΛΗ  , μάλιστα μετά από προηγούμενη προειδοποίηση , απλά ο κύριος που ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ δίπλα στον πάγκο και δέχθηκε την τεχνική ποινή ήταν ο συγκεκριμένης κύριος (φίλαθλος ΑΜΕΑ ) , ο οποίος  βέβαια δεν είχε δηλωθεί και στο φύλλο αγώνα.Ο διαιτητής δεν μπορούσε να γνωρίζει ποιός ήταν ο ρόλος ακριβώς του κυρίου αυτού.Ας μήν εκμεταλευτούμε λοιπόν τις ειδικές ανάγκες του συγκεκριμένου κυρίου για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις για ένα απλό σφύριγμα τεχνικής ποινής που δεν επηρέασε σε κανένα σημείο την τελική έκβαση του αγώνα.

2)      Για την διαιτησία του συγκεκριμένου αγώνα πιστεύουμε ότι ήταν παραδειγματική και ακριβοδίκαια (50-50%) και αξίζουν συγχαρητήρια και οι δύο διαιτητές κ.Χρηστίδης και Παπαγιαννόπουλος.Προκαλούμε μάλιστα τον οποιοδήποτε , είτε αρμόδια αρχή , είτε ακόμη και τον απλό άνθρωπο του μπάσκετ , να δει το video του αγώνα (υπάρχει ανηρτημένο στο www.kretaworldbasket.gr)  και θα δυσκολευτεί  πολύ να βρει λάθη και λανθασμένα σφυρίγματα, εις βάρος κάποιας από τις δύο ομάδες στην συγκεκριμένη διαιτησία.

3)      Για τον «Σεβασμό προς τους παράγοντες που αφιερώνουν χρόνο και χρήμα σε χαλεπούς καιρούς, τους προπονητές και τους αθλητές της ομάδας» που αναφέρουν οι άνθρωποι του ΕΡΓΟΤΕΛΗ απλά έχουμε να αναφέρουμε ότι εμείς , σεβαστήκαμε την ομάδα τους ακόμη  και κατά την διάρκεια των εντάσεων που δημιουργήθηκαν στο ημίχρονο και στο τέλος του αγώνα ,  και θεωρήσαμε όλα αυτά τα συμβάντα τυχαία γεγονότα που συμβαίνουν συνήθως σε αγώνες μπάσκετ που έχουν κάποια κρισιμότητα,  , και φυσικά δεν επιρρίψαμε καμία ευθύνη σε κανέναν.

4)      Θυμίζουμε επίσης στους αξιότιμους φίλους του ΕΡΓΟΤΕΛΗ ότι στον αγώνα του πρώτου γύρου στην ΧΑΛΚΙΔΑ δεχθήκαμε δύο (!!!) φορές μάλιστα το αίτημα τους για αναβολή και μετάθεση του αγώνα (από Κυριακή , σε Δευτέρα και μετά σε Τετάρτη  )επειδή αντιμετώπισαν συγκοινωνιακό πρόβλημα , με αποτέλεσμα μάλιστα να παίξουμε την πρώτη αγωνιστική στην ΣΑΜΟ , αντί για την έδρα μας , και με τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ , την Τετάρτη 02/11.

Εαν αυτό δεν είναι τρανή απόδειξη του FAIR PLAY  τότε ποιο είναι????

5)      Οσον αφορά τον συγκεκριμένο αγώνα , θα πρέπει να σημειώσουμε ότι εάν η δική μας ομάδα ,η ΧΑΛΚΙΔΑ  προηγούνταν 6 λεπτά πριν την λήξη του κανονικού αγώνα με 8 πόντους , 67-59 και μετά δεχόταν ένα σερί 11-0 από τον αντίπαλο , αλλά και μετά ,όταν το παιχνίδι πήγε στην παράταση ,  θα  πετύχαινε σαν γηπεδούχος , σε αυτό το κρίσιμο πεντάλεπτο μόνο 6 πόντους , έχοντας μάλιστα συνεχόμενα σούτ τριών πόντων τα οποία ούτε καν βρήκαν το στεφάνι  , μάλλον τότε  μόνο στην διαιτησία δεν θα αναζητούσαμε τις ευθύνες αυτής της ήττας που στο τέλος μάλιστα ήταν και με πολύ καθαρό σκόρ.

Δηλ. η αλλαγή της άμυνας και των επιθετικών συστημάτων του προπονητή της ΧΑΛΚΙΔΑΣ  , με την σωστή και πάνω από όλα ΕΜΠΕΙΡΗ διαχείριση του παιχνιδιού από τον ίδιο και τους παίκτες του δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στην ανατροπή του σκόρ????

6)      Επίσης βλέποντας τα σχετικά video , συνεχίζοντας την παραπάνω αναφορά και διαπίστωση , θα υπενθυμίσουμε ότι ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ και την προηγούμενη εβδομάδα έχασε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο από το ΨΥΧΙΚΟ στην έδρα του ,όπου είχε προηγηθεί πάλι με 11 πόντους…..Μήπως λοιπόν αγαπητοί φίλοι , τα αίτια βρίσκονται σε καθαρά αγωνιστικούς λόγους????

Επειδή λοιπόν έχετε μια ομάδα η οποία αξίζει κάτι περισσότερο από την Πέμπτη θέση που βρίσκεται τώρα , καλό είναι να αναζητήσετε κάπου αλλού τις αιτίες των δύο συνεχόμενων εντός έδρας ηττών και όχι στην διαιτησία.

7)      Τέλος , για τις προκλήσεις και την δημιουργία έντασης που μας προσάπτουν  και μας κατηγόρησαν κάποια κρητικά sites ,(τα οποία συνεχίζουν να προκαλούν αναφέροντας ότι «να μην ξεχνάμε ότι θα ξαναπάμε στην ΚΡΗΤΗ να παίξουμε και με τον ΗΡΟΔΟΤΟ»  έχουμε να πούμε ότι , οι παίκτες μας διεκδίκησαν «παλικαρίσια» την νίκη ,σε όλη την διάρκεια του αγώνα,  και δεν απάντησαν στις όποιες προκλήσεις της κερκίδας , παρά μόνο προστάτευσαν τους εαυτούς τους  (μαζί με τον πρόεδρο και τον έφορο της ομάδας) , στο ημίχρονο , κατα την διάρκεια της έντασης που δημιουργήθηκε στην είσοδο των αποδυτηρίων και στο τέλος απλά πανηγύρισαν όλοι μαζί στο κέντρο του γηπέδου μια μεγάλη πραγματικά νίκη!!! Θεωρούμε ότι οι πανηγυρισμοί είναι μέρος ενός αγώνα μπάσκετ και σε καμιά περίπτωση  δεν αποτελούν πρόκληση ή έλλειψη σεβασμού προς τον ηττημένο αντίπαλο .

Καλή συνέχεια λοιπόν στον ΕΡΓΟΤΕΛΗ , και βέβαια και στην ομάδα μας την ΧΑΛΚΙΔΑ ,στο πολύ δύσκολο και ενδιαφέρον πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής , και ευχόμαστε ότι καλύτερο και για τις δύο ομάδες , στο τέλος του πρωταθλήματος , αφού απέδειξαν στον μεταξύ τους πολύ ενδιαφέροντα αγώνα (που παρακολούθησαν διαδικτυακά πάνω από 2000 φίλοι του μπασκετ) ότι αξίζουν να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας”.