Τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank»: Πιανιτζάνι: «Είμαι τυχερός που έχω τον Ζήση»

Από το νοσοκομείο στο γήπεδο! Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι βρέθηκε στο κλειστό του ΟΑΚΑ για το παιχνίδι της Ιταλίας με αντίπαλο τη Βουλγαρία. Οι «ατζούρι» αν και δυσκολεύτηκαν χάρη στη καλή τους απόδοση πήραν τη νίκη. Ο Πιανιτζάνι σε δηλώσεις του μετά το ματς μίλησε για την περιπέτεια τη υγείας του, αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα ενώ τόνισε πως είναι τυχερός που έχει το Ζήση στην ομάδα του.

«Είμαι καλά στην υγεία μου δεν είχα κάτι το σοβαρό. Το σημαντικό είναι να είναι σε καλή κατάσταση οι παίκτες μου όχι εγώ. Ευχαριστώ την Εθνική ομάδα και την ΕΟΚ που με βοήθησαν από την πρώτη στιγμή και στάθηκαν κοντά μου», δήλωσε αρχικά ενώ στη συνέχεια σχολίασε το ματς με τη Βουλγαρία:

«Το σημερινό παιχνίδι ήταν μια καλή προπόνηση. Παίξαμε πρώτη φορά με τα τεσσάρια μας ταυτόχρονα για τόση πολύ ώρα και είναι κάτι που το χρειαζόμασταν γιατί είναι οι παίκτες κλειδιά. Δεν ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και δυσκολευτήκαμε να βρούμε ρυθμό, ενώ χάσαμε και αρκετά ανοικτά σουτ.  Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε αρκετά, αλλά στο τελευταίο δίλεπτο χαλαρώσαμε και απλά περιμέναμε το τέλος του αγώνα. Αυτό ήταν μεγάλο λάθος γιατί σε επίσημο παιχνίδι μπορεί να το πληρώσεις. Όλα μπορούν να αλλάξουν σε δύο λεπτά. Από αυτό φαίνεται ότι μας λείπει η εμπειρία. Σήμερα μας έλειψε και ο αρχηγός μας, ο Μορντέντε, καθώς από στιγμή σε στιγμή γεννάει η γυναίκα του».

Οσον αφορά στον όμιλο της Ιταλίας στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ υποστήριξε: «Το γκρουπ μας είναι το πιο δύσκολο, αλλά για εμάς είναι ιστορική στιγμή να χτίσουμε το μέλλον μας. Αυτοί οι παίκτες μπορούν να παίξουν μαζί για πολλά χρόνια. Συνεπώς δεν κοιτάμε πόσο δυνατοί είναι οι αντίπαλοί μας. Κοιτάμε μόνο τι κάνουμε εμείς», δήλωσε ο Σιμόνε Πιανιτζάνι, ενώ στη συνέχεια μίλησε και στην παραμονή του Νίκου Ζήση στη Σιένα:

«Ο Ζήσης δεν πάει πουθενά. Εχει συμβόλαιο με την Σιένα. Είναι ένας από τους βασικούς μας παίκτες. Είναι σπουδαίο παιδί και ξέρει πολύ καλό μπάσκετ. Ολοι οι προπονητές θα τον ήθελαν για παίκτη τους και εγώ είμαι τυχερός που τον έχω».

Τέλος, ο τεχνικός των «ατζούρι» αναφέρθηκε και στην Εθνική ομάδα: «Η Ελλάδα πάντα παίζει σε υψηλό επίπεδο. Εχει το «μέταλλο» και το σύστημα να παίζει με σύστημα. Προσεγγίζει όπως πρέπει το παιχνίδι και έχει εξαιρετικό προπονητή. Θα είναι δύσκολο για όποια ομάδα βρει στον δρόμο της την Ελλάδα».