Πληθώρα ανανεώσεων στον Ιωνικό

Τα πρώτα του βήματα για τη δημιουργία της ομάδας που θα αγωνιστεί στη Γ΄εθνική κάνει ο Ιωνικό Νικαίας.  Αρχικά κίνηση ήταν η ανανέωση της συνεργασίας με τον τεχνικό Δημήτρη Μισσιακό και του βοηθού Κώστα Καλογερόπουλο, αλλά και της τριάδας αθλητών, Χρήστου Ντακούλια, Γιώργου Μπουρτζουκλή και Σταύρου Φιλιππόπουλο.

Αναλυτικά:

«Η κλήρωση των Ομίλων του προσεχούς πρωταθλήματος της Γ Εθνικής σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του σχεδιασμού του Ιωνικου Ν. για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Τα πρώτα βήματα για την δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας που θα συμμετάσχει με αξιώσεις στο προσεχές πρωτάθλημα περιελάμβαναν την ανανέωση της συνεργασίας με την τεχνική ηγεσία και παίκτες “πυλώνες” της περσινής χρονιάς.

Πρώτη κίνηση ήταν η τυπική επισημοποίηση της συνεργασίας με την τεχνική ηγεσία. Ο αρχιτέκτονας της επιστροφής στις εθνικές κατηγορίες Δημήτρης Μισσιακός με βοηθό τον Κώστα Καλογερόπουλο θα βρεθούν στο τιμόνι της ανδρικής ομάδας για 2η συνεχή περίοδο. Παραμένουν επίσης με ενεργό ρόλο στα τμήματα υποδομών οι Ηλίας Μαϊχόσγλου και Αντώνης Χατζηκυριάκος.

Οι Χρήστος Ντακούλιας, Γιώργος Μπουρτζουκλής και Σταύρος Φιλιππόπουλος είναι οι πρώτοι αθλητές που ανανέωσαν τη συνεργασία τους με την ομάδα. Οι δυο πρώτοι θεωρούνται πλέον “κάτοικοι Νίκαιας”, αφού θα αγωνιστούν στην ομάδα για τέταρτη συνεχή χρονιά, ενώ για τον Σ. Φιλιππόπουλο θα είναι η δεύτερη χρονιά που θα αγωνιστεί με τα χρώματα του συλλόγου της Νίκαιας. Μάλιστα και οι τρεις αθλητές προτίμησαν να παραμείνουν στην Νίκαια αγνοώντας δελεαστικότερες προτάσεις που δέχθηκαν από άλλες ομάδες, γεγονός που ικανοποίησε στο έπακρο τους ανθρώπους της ομάδας.

Οι ανανεώσεις, ωστόσο δεν φαίνεται να σταματούν εδώ. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθούν συζητήσεις και με άλλους αθλητές που συμμετείχαν στο ρόστερ της περιόδου που μόλις τελείωσε.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη μελετημένες και προσεκτικές κινήσεις στο μέτωπο των μεταγραφών. Η κλήρωση έφερε τον Ιωνικό στον 2ο Όμιλο του Νότου, όπου συμμετέχουν ομάδες από την Κρήτη και τα νησιά, με αποτέλεσμα να πρέπει να προβλεφθούν σημαντικά κόστη μετακινήσεων. Παρά το αρχικό οικονομικό μούδιασμα, οι διοικούντες έχουν τοποθετήσει ψηλά τον πήχη.  Ωστόσο αυτό θα συμβεί με βασικό και κύριο γνώμονα τις οικονομικοπολιτικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, αφού όλοι στην ομάδα θεωρούν ότι πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία και ως κόρη οφθαλμού η οικονομική φερεγγυότητα που συνοδεύει τον ιστορικό σύλλογο τα τελευταία χρόνια».