Λέτε από εδώ και περά στις κερκίδες του γηπέδου της Νεάπολης αντί για οπαδικά συνθήματα να σιγοτραγουδούν “you are the sun, you are the only one” των “Subways “.; Ίσως, ποιος ξέρει!!! Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι τον… ήλιο, τον βλέπουν στα μάτια του Γιάννη Τσολάκη οι άνθρωποι του συλλόγου της Μυτιλήνης κι αυτός με την σειρά του αποφάσισε να τους… τρελάνει, αποδεικνύοντας  ότι είναι “ο ένας και μοναδικός”. Πρώτος στον πίνακα των σκόρερ, με 27,75 πόντους μ.ό. στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, μεταξύ των “καυτών” έξω απ’ τα 6μ.75, “κουβαλάει” στις πλάτες του την ομάδα του και μοιάζει ο… φόβος και ο τρόμος των αντιπάλων συλλόγων που βρίσκονται στο διάβα των “γαλανόλευκων”, αποδεικνύοντας έτσι ότι ο ίδιος διαμορφώνει τον μπασκετικό του χαρακτήρα στο γήπεδο και όχι στα λόγια.

– Ο Παπάδος Γέρας είναι πρώτος στον όμιλο με 4 στα 4 και όλοι το παρουσιάζουν ως μια έκπληξη. Ποια είναι η δική σου άποψη;

Αν υπολογίσουμε ότι η Λέσβος δεν είχε ποτέ ομάδα σε εθνική κατηγορία και ο ανταγωνισμός είναι μικρός, ώστε να μπορέσει πραγματικά να εξελιχθεί το άθλημα στο νησί, σίγουρα πρόκειται για έκπληξη. Εμείς όμως προσπαθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα, με στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Είναι δύσκολο αυτό, όμως η αρχή με το απόλυτο των νικών μας βοηθάει πολύ.

– Είσαι πρώτος σκόρερ στην κατηγορία, ποιο είναι το μυστικό της απόδοσης σου;

Προσπαθώ να βρίσκομαι σε καλή κατάσταση, δεν μπορείς πάντα να παίζεις καλά, όμως παλεύεις να είσαι πάντα σωστά προετοιμασμένος. Ίσως να είναι πιο εύκολο για έμενα αφού προέρχομαι από μεγαλύτερη κατηγορία, και έχω περισσότερες εικόνες και εμπειρίες από ότι τα υπόλοιπα παιδιά.

– Ποιος είναι ο ρόλος σου στη ομάδα;

Εκτός από το σκοράρισμα και τα όσα φαίνονται, προσπαθώ να βοηθώ και να καθοδηγώ τους συμπαίκτες μου που δεν έχουν παίξει σε αυτό το επίπεδο. Στην ουσία αυτό προσφέρει σε εμένα αλλά και στην ομάδα.

– Στην έκτη αγωνιστική έρχεστε αντιμέτωποι με το Ηράκλειο… Τι πιστεύεις για το παιχνίδι;

Μπορεί να είμαστε πρώτοι στον όμιλο, όμως σίγουρα το Ηράκλειο είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά η ομάδα μου θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

– Με ποιο κριτήριο επέλεξες την ομάδα της Μυτιλήνης;

Στην Μυτιλήνη ασκώ τα στρατιωτικά μου καθήκοντα, όποτε έψαχνα μια ομάδα ώστε να μπορώ να συνδυάσω υποχρεώσεις και καριέρα. Οι άνθρωποι του Παπάδου δεν είχαν πρόβλημα σε αυτή την εφήμερη ιδιαιτερότητα και έτσι όλα βοήθησαν για την ένταξη μου στο σύλλογο.

– Στα 27 σου χρόνια προέκυψε να αγωνίζεσαι σε μικρότερη κατηγορία, ποια είναι η άποψη σου;

Είχα προτάσεις από ομάδες ίδιας κατηγορίας από αυτή που έπαιζα την περασμένη σεζόν (σ.σ. Α2), όμως ένεκα στρατού ίσως να μην μπορούσα να ανταποκριθώ. Την δεδομένη στιγμή οπότε η απόφαση μου όπως ανέφερα και προηγουμένως είχε καθαρά να κάνει με τη συγκεκριμένη υποχρέωση, επίσης σε αυτή την επιλογή συνέβαλαν αρκετά κι οι άνθρωποι της διοίκησης του Παπάδου Γέρα. Αξιόπιστοι και φερέγγυοι μας προσφέρουν τα όσα υπόσχονται και προσπαθούν για το καλύτερο.

– Ποιοι είναι οι δικοί σου στόχοι από εδώ και πέρα;

Η φετινή μου φιλοδοξία είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να παραμένει στην κατηγορία, μιας και το πρωτάθλημα που αγωνιζόμαστε είναι πολύ απαιτητικό. Γενικότερα προσπαθώ για το καλύτερο, να φτάσω όσο το δυνατόν ψηλότερα και να έχω μια άριστη αγωνιστική κατάσταση. Θα ήθελα πολύ για παράδειγμα να παίξω στα σαλόνια της Α1, όμως είναι καθαρά θέμα τύχης και συγκυριών κάτι τέτοιο. Ελπίζω να γίνει κάποτε.

– Τι πιστεύεις για τα όσα διαδραματίστηκαν στο ελληνικό μπάσκετ το τελευταίο διάστημα;

Κατά την άποψη μου καλώς έγινε η απεργία, όμως κακώς έληξε και ιδιαίτερα με αυτόν τον τρόπο. Έπρεπε να πάμε ενωμένοι μέχρι το τέλος με ό,τι συνέπειες και αν είχε αυτό. Στην ουσία δεν κερδίσαμε τίποτα, τσάμπα τόσος ντόρος. Το παν σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να παραμένουν όλοι μαζί. Αν προσπαθούσαμε λίγο ακόμα ίσως να κερδίζαμε κάτι, τώρα πια όμως δεν νομίζω να αλλάξει το οτιδήποτε, από μια κατάσταση που πάει από το κακό στο χειρότερο.

– Στην έκτη αγωνιστική έρχεστε αντιμέτωποι με το Ηράκλειο… Τι πιστεύεις για το παιχνίδι;

Μπορεί να είμαστε πρώτοι στον όμιλο, όμως σίγουρα το Ηράκλειο είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά η ομάδα μου θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.