Προτεραιότητα ο Πλιούκας, συζητήσεις με Ιωακειμίδη

Στον Ερμή έχουν ως άμεση προτεραιότητα την παραμονή περσινών βασικών στελεχών. Έτσι μετά την ανανέωση των Παρίτση, Καϊκλή και την αποχώρηση των Αναγνωστόπουλου, Ονάσογλου, Γεωργίτση, Κασούρα, τα βλέμματα είναι στραμμένα στις συζητήσεις με τον Χαρή Πλιούκα όπου όπως φαίνεται θα περάσει σε σχολή της Θεσσαλονίκης, κάτι που σημαίνει ότι θα βρεθεί πολύ κοντά σε ανανέωση με τον Ερμή, κάτι που αποτελεί επιθυμία και των δύο μερών.

Άλλωστε, ο 23χρονος guard που είναι 4 χρόνια στην ομάδα, πέρσι αποτέλεσε το Νο2 επιθετικό όπλο του Ερμή. Στο ίδιο πλαίσιο θα κινηθούν και οι επαφέςμε τον Θανάση Ιωακειμίδη ο οποίος όσο αγωνίστηκε (απουσίασε με 2μηνο τραυματισμό), έδωσε υπεραξία στην νευραλγική θέση του play maker. Ο 21 point guard, παρά τα προβλήματα τραυματισμών, άφησε άριστες εντυπώσεις στην ομάδα. Ήδη ο Ερμής έχει έλθει σε επικοινωνία με τον ΚΑΟΔ για το ενδεχόμενο παραμονής του αθλητή και εκείνο που απομένει είναι να δεχτεί και ο ίδιος ο αθλητής να παραμείνει στην ομάδα έχοντας και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο.

Βέβαια στον Ερμή ήδη έχουν βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις άλλων δύο αθλητών που αγωνίζονται στην ίδια θέση καθώς αποτελεί προτεραιότητα του τεχνικού επιτελείου να κλείσει ο αθλητής που θα στηριχτεί ο Ερμής για την οργάνωση του παιχνιδιού του στο νέο πρωτάθλημα.

Στα υπόλοιπα νέα, πολύ κοντά σε ανανέωση βρίσκεται και ο Φίλιππος Καλογιαννίδης και το θέμα θα κλείσει μόλις επιστρέψει ο 18χρονος play maker από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Νέων.

Όσον αφορά τον έτερο διεθνή, Θάνο Καμαριώτη, στον Ερμή υπάρχει διάθεση για παραχώρησή του, κάτι το οποίο αποτέλεσε και δέσμευση κατά την περσινή χρονιά μετά την απόρριψη των προτάσεων του ΠΑΟΚ και της Καβάλας, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τον ενδιαφέρον των ομάδων που παρότι έχουν προσεγγίσει τον παίκτη, δεν έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση στον Ερμή. Βέβαια τυχόν παραμονή του Καμαριώτη, θα λύσει τα χέρια του Τάκη Ξουρίδα για μια βασική θέση στα guard καθώς ο αθλητής την περσινή χρονιά πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχή (20′) και δικαίωσε πλήρως τις προσδοκίες των ανθρώπων του Ερμή.