Πρωτιά για την Καρσίγιακα στο 2ο Nick Galis Cup

ΑΡΗΣ ΠΙΝΑΡ ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ 2ο NICK GALIS CUP

Ο Αρης προσπάθησε αλλά τελικά τη πρώτη θέση του 2ου Nick Galis Cup την κατέκτησε η πρωταθλήτρια Τουρκίας Καρσίγιακα η οποία παρουσιάστηκε πιο έτοιμη και κυρίως πιο εύστοχη στα τελευταία λεπτά. Το πρώτο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στην τουρκική ομάδα η οποία κατάφερε να πάρει μια διαφορά γύρω στους δέκα πόντους και να την διατηρήσει μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους (31-41).

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν αφού οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη βρήκαν το σθένος αλλά και τους τρόπους για να γίνουν πιο απειλητικοί αλλά και πιο αποτελεσματικοί. Με επιτυχημένες συνεργασίες έναν πολύ καλό Jerel McNeal και έναν εξίσου εύστοχο Σπύρο Μούρτο ο Αρης κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι και να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από την μεγάλη του αντίπαλο (56-57).

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι Θεσσαλονικείς έκαναν την μεγάλη ανατροπή και κατάφεραν να προηγηθούν και με τέσσερις πόντους 61-57 με καλάθι του Τσούπκοβιτς. Όμως στη συνέχεια η τουρκική ομάδα αντέδρασε, εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη των «κιτρίνων» και με εντυπωσιακή ευστοχία από τα 6.75 γύρισε εκ νέου τον αγώνα υπέρ της για να το κερδίσει στο τέλος με 74-84.

Στο τέλος του αγώνα οι φίλαθλοι του Αρη πάντως ιπποτικά χειροκρότησαν την Καρσίγιακα όταν ο αρχηγός της Ivanc Coc παρέλαβε το βραβείο της πρώτης θέσης από τον Νίκο Γκάλη ο οποίος και τους το ανταπέδωσε και έκαναν και ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την παρουσία τους στον αγώνα.

Το βραβείο της δεύτερης θέσης το παρέλαβε ο αρχηγός του Άρη Σπύρος Μούρτος ενώ αμέσως πριν είχε απονέμει ο ιδιοκτήτης του Αρη Νίκος Λάσκαρης αναμνηστική πλακέτα στον Νίκο Γκάλη.

Παιδιά από τις ακαδημίες του Άρη έδειξαν ένα μικρό δείγμα από τις μεγάλες ικανότητες τους και χειροκροτήθηκαν από τους φιλάθλους που έδωσαν το παρών στο Nick Galis Hall.

Αγώνας με μελωδία
Η ανάπαυλα του μεγάλου τελικού όμως επεφύλαξε και μια ακόμη έκπληξη στους φιλάθλους πέραν του μικρού αγώνα επίδειξης των μικρών παιδιών από τις ακαδημίες των «κιτρίνων», αλλά και τα σουτ τριών φιλάθλων του Αρη που διεκδικούσαν 3000 ευρώ. Ήταν φυσικά ένα πολύ ωραίο και ιδιαίτερο τραγούδι που έγραψε και τραγούδησε ο Γιάννης Ζουγανέλης αφιερωμένο και εμπνευσμένο από τον Νίκο Γκάλη και έτυχε μεγάλης αποδοχής από κοινό των «κιτρίνων» που είναι μάλιστα και αρκετά αυστηρός κριτής! Μάλιστα οι φανατικοί οπαδοί του Αρη θέλοντας να ευχαριστήσουνε τον διάσημο Έλληνα καλλιτέχνη απάντησαν με ένα πολύ ευρηματικό σύνθημα σχετικά με ένα… ασπρόμαυρο κουνέλι και το επώνυμο του τραγουδιστή! Μπορούμε φαντάζομαι όλοι να καταλάβουμε ότι το αξιαγάπητο ζωάκι και το…χρώμα του είχε να κάνει με την μεγάλη «αγάπη» που έχουν οι φίλαθλοι του των «κιτρίνων» προς την συμπολίτισσα ομάδα του ΠΑΟΚ.