Π. Κακαλιάς: “Ανεβαίνει ο πήχης στην κατηγορία”…

Ο νέος… τιμονιέρης με τον οποίο θα πορευτεί το Χαλάνδρι στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής την περίοδο 2013-14 Παναγιώτης Κακαλιάς θέλει να συνεχίσει το πολύ πετυχημένο έργο του προκατόχου του. Δεν κρύβει, βέβαια ότι ο βαθμός δυσκολίας αυξάνει, καθώς οι περισσότερες ομάδες ενισχύονται σημαντικά, ανεβάζοντας έτσι τον πήχη στην κατηγορία. Αυτό τόνισε μιλώντας στο site των Ελλήνων προπονητών, στο οποίο στάθηκε τόσο στο έργο του προκατόχου του, όσο και στον τρόπο που ο ίδιος αντιμετωπίζει τις καταστάσεις και το μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για την συνεργασία του με το Χαλάνδρι
“Δέχτηκα μία πρόταση από τη διοίκηση. Η πρώτη μου γνωριμία ήταν θετική γιατί είδα μία ομάδα-οικογένεια που αγαπάει το μπάσκετ και απαρτίζεται από ανθρώπους απλούς που πονάνε την ομάδα. Τους ενδιαφέρει να κάνουν έργο για την περιοχή τόσο στο αντρικό τμήμα όσο και στις υποδομές. Στην ουσία μέσα σε μία συνάντηση φάνηκε ότι ταιριάζει η φιλοσοφία μας και τώρα ξεκινάμε την προσπάθεια να χτίσουμε την ομάδα για το δύσκολο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής”.

Για τις απαιτήσεις που υπάρχουν όταν διαδέχεται έναν προπονητή που ήταν επί 20 χρόνια στο σύλλογο

“Αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου γιατί στο ελληνικό μπάσκετ οι περισσότερες ομάδες αλλάζουν προπονητές εν ριπή οφθαλμού. Για εμένα αυτή η πίστη που δείχνουν στο προπονητικό έργο ήταν ένα υπέρ. Από εκεί και πέρα σίγουρα μας περιμένει δύσκολο έργο. Ο κόουτς Καρούτζος αφήνει πίσω του πετυχημένο έργο που το ξέρουν όλοι. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να συνεχίσουμε αυτό που άφησε”.

Για το 2ο όμιλο Νότου που θα συμμετάσχει η ομάδα του

“Είναι ο όμιλος με τα πολλά ταξίδια. Μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα θεωρώ ότι και οι δύο όμιλοι θα είναι δύσκολοι. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε αν δεν δούμε ολοκληρωμένα τα ρόστερ. Θεωρητικά δεν είμαστε στον όμιλο με τις πολλές αθηναϊκές ομάδες, από την άλλη όμως έχουμε τις ομάδες του Πειραιά, οι οποίες πάντα παρουσιάζονται ισχυρές. Ο Παπάδος Γέρα έκανε φοβερή πορεία στη περσινή Γ εθνική άρα θα είναι ισχυρός αντίπαλος, ο Εργοτέλης τερμάτισε αρκετά ψηλά και διατηρήθηκε στις πρώτες θέσεις, η νεοφώτιστη Κύμη κάνει συνεχώς μεταγραφές υψηλότερων κατηγοριών οπότε ήδη βάζει υποψηφιότητα για άνοδο. Ο πήχης, όπως καταλαβαίνετε, ανεβαίνει αρκετά”.

Για την επιστροφή του στις Εθνικές κατηγορίες

“Έχω δείξει ότι δεν βάζω ετικέτες στο μπάσκετ και στις ομάδες. Δεν βλέπω κατηγορία αλλά συλλόγους και ανθρώπους. Το έχουμε δείξει με την πορεία μας μέσα στο χώρο. Επειδή βρίσκομαι χρόνια στο χώρο του μπάσκετ (23 χρόνια αν και είναι 47 χρονών) έχω μάθει να εκτιμάω άλλα πράγματα πέρα από τη βιτρίνα και το φαίνεσθαι”.