Ρακιντζής: «Σταθερά βήματα…»

Η προετοιμασία για τη δεύτερη σεζόν του Απόλλωνα στην Α1 ξεκίνησε τη Δευτέρα με όρεξη για σκληρή δουλειά και πολλές προσδοκίες. Η ομάδα της Πάτρας έχει ως πρωταρχικό στόχο την γρήγορη παραμονή προκειμένου να καθιερωθεί στην επιστροφή της στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της χώρας. Ο άμεσος συνεργάτης του Νίκου Βετούλα, Κώστας Ρακιντζής, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη νέα σεζόν που ξεκίνησε στην Αχαϊκή πόλη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την έναρξη της προετοιμασίας:

«Ξεκινήσαμε την προετοιμασία με μεγάλη όρεξη και θέληση να δουλέψουμε σκληρά προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και δεν είναι άλλοι από την εύκολη και όσο πιο γρήγορη παραμονή στην κατηγορία. Όσοι εμπλέκονται στο μπασκετικό τμήμα (παίκτες, προπονητικό σταφ, παράγοντες) έχουμε μεγάλη χαρά και ανυπομονησία για την προετοιμασία και την σεζόν που έρχεται».

Για το ρόστερ που έχει αλλαγές:

«Πέρσι είχαμε τέσσερις Αμερικάνους, τους οποίους για διάφορους λόγους δεν καταφέραμε να τους κρατήσουμε. Αλλάξαμε παίκτες, όμως παραμείναμε με την ίδια φιλοσοφία γιατί ο κόουτς Βετούλας διάλεξε τέσσερις ξένους πάνω σε αυτά που θέλει. Πιστεύω ότι θα δέσουν καλά με το υπόλοιπο σύνολο όπως και οι προηγούμενοι και θα φτιάξουμε ένα καλό σύνολο».

Για τα δυνατά φιλικά που έχουν κανονιστεί στην περίοδο της προετοιμασίας (Μπάνβιτ, Πανελευσινιακός, Ολυμπιακός, Μοντεγκρανάρο, Ρέθυμνο, Πανιώνιος, Ηλυσιακός):

«Όπως και πέρσι έτσι και φέτος η επιλογή των φιλικών έγινε με στόχο να παίξουμε με όλες τις δυναμικότητες ομάδων που θα συναντήσουμε στην Α1. Θέλουμε να δούμε πως μπορούμε να αντεπεξέλθουμε κόντρα σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, το Ρέθυμνο αλλά και ομάδες που είναι στο ίδιο επίπεδο με εμάς. Μέσα από αυτά τα φιλικά ελπίζουμε να δούμε που είναι οι δυνατότητες μας και πόσο ανταγωνιστικοί μπορούμε να είμαστε μέσα στη σεζόν».

Για τους στόχους του Απόλλωνα τη φετινή σεζόν:

«Ο αρχικός μας στόχος είναι να σωθούμε όσο πιο γρήγορα γιατί θέλουμε να σταθεροποιηθούμε στην Α1 κάνοντας σταθερά βήματα. Αν μπορούμε να έχουμε την ίδια σεζόν με πέρσι ή να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω θα είναι ευχής έργον, όμως επαναλαμβάνω ότι πρώτος στόχος παραμένει η σωτηρία».

Για τις ευχές που κάνει ενόψει της νέας σεζόν:

«Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες καλή σεζόν με υγεία πάνω απ’ όλα και φυσικά χωρίς έκτροπα που πληγώνουν το ελληνικό μπάσκετ. Όσο κι αν κάτι τέτοιο δεν γίνεται εύχομαι όλες οι ομάδες και φυσικά ο Απόλλωνας να πετύχουν τους στόχους τους με υγεία».