Ροδοστόγλου: «Ότι και να έκανα θα έμπαινε»

rodostoglou-aetosΤη δεύτερη νίκη του στην Α2 κατηγορία πανηγύρισε ο Αετός, ο οποίος συνέτριψε το Παγκράτι, με τον Γιάννη Ροδοστόγλου, να πραγματοποιεί το παιχνίδι της ζωής του, αφού σταμάτησε στους 41 πόντους.

Τα ποσοστά του μάλιστα, ήταν ασύλληπτα, αφού είχε 7/7 ελεύθερες βολές, 8/10 δίποντα και 6/6 τρίποντα. Επίσης, μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και έκανε 1 κλέψιμο.

Ο 31χρονος φόργουορντ, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ (www.psak.gr), για τη μεγάλη του εμφάνιση, τη νίκη της ομάδας του, τους στόχους της, ενώ αναφέρθηκε και στον επόμενο αγώνα με το Ψυχικό.

Γιάννη, πέρασαν λίγες ώρες μετά το ονειρικό σου παιχνίδι. Μήπως το βράδυ που κοιμήθηκες, ονειρευόσουν ότι σκοράρεις ακόμη;

«Απλά ένιωθα πολύ καλά. Και όταν αποκτάς ψυχολογία μετά από 1-2 εύστοχα σουτ, στη συνέχεια, όλα μπαίνουν από μόνα τους. Ότι και να έκανα, θα έμπαινε»!

Νικήσατε εύκολα την ομάδα του Παγκρατίου. Θεωρείς ότι σημαντικό ρόλο στη διαφορά αυτή, έπαιξε η ευστοχία σας, απέναντι στην ασυνήθιστη ζώνη των αντιπάλων σας;

«Βασικά παίζαμε στοχευμένα σε αυτό που κάνει το Παγκράτι, στην αντιμετώπιση της άμυνας. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πάνω σε αυτό. Αν δεν ήμουν εγώ, θα ήταν κάποιοι άλλοι που θα τα έβαζαν».

Ο αρχικός στόχος που βάλατε εφέτος είναι η παραμονή;

«Σίγουρα, κάθε ομάδα, όταν ανεβαίνει κατηγορία, έχει ως πρώτο στόχο την παραμονή. Όλοι μέσα μας όμως, θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Κοιτάζουμε όμως ένα-ένα τα παιχνίδια και στο τέλος θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει».

Τώρα ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι στο Ψυχικό. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να προσέξετε, για να πάρετε τη νίκη;

 «Όλα τα παιχνίδια εφέτος είναι δύσκολα και όλες οι ομάδες, μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε και να χάσουν από οποιονδήποτε. Πιστεύω ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι και εύστοχοι, θα πάμε καλά. Το Ψυχικό έχει δυνατή ομάδα, εξαιρετικούς παίκτες και πολύ καλό προπονητή. Θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο του προπονητή και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο».