“Γιατί ρε σύντεκνε”, απορούσαν περίλυποι οι παίκτες του Ηρακλείου, κοιτάζοντας στα μάτια τον Χρήστο Σαλούστρο μετά την εντός έδρας ήττα τους από τον Φιλαθλητικό. Ο 21χρονος φοργουορντ, που έχει καταγωγή από τη μεγαλούπολη της Κρήτης, πέρυσι πλήγωσε τους συντοπίτες του στερώντας τους την είσοδο στη Β’ εθνική με τη φανέλα του Σπόρτινγκ. Ενα χρόνο μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται καθώς για δεύτερη φορά χτες στο μεγάλο ντέρμπι του 2ου ομίλου νότου επανέλαβε το… ατόπημα, στερώντας από τον Κρητικό σύλλογο την άνοδο.

Ο άσος του Φιλαθλητικού, με 14 πόντους και άμυνα για σεμινάριο ήταν για ακόμα ένα ματς, ένας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του Ζωγράφου, η οποία αύξησε το αξιοθαύμαστο σερί των δυο τελευταίων χρονών με 52 νίκες και μόνο ένα ζευγάρι αρνητικών αποτελεσμάτων έκανε την έκπληξη και δίκαια πανηγύρισε την άνοδο.
Μετά το τέλος των πανηγυρισμών ο φόργουορντ των πρωταθλητών μίλησε στο infobasket.gr για τη δραματική εξέλιξη στη βαθμολογία και εν τέλει την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

-Από την αρχή του πρωταθλήματος είχατε θέσει ως στόχο την άνοδο στη β εθνική;
«Δεν ήταν αυτοσκοπός η άνοδος. Είμαστε μια νεανική ομάδα και απλά θέλαμε να κάνουμε μια καλή πορεία. Από εκεί και πέρα αφού μας βγήκε καλά η χρονιά και αποδειχτήκαμε ικανοί για κάτι τέτοιο ήταν φυσικά, κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη η άνοδος».

Πότε πιστέψατε ότι μπορείτε να πάρετε το εισιτήριο για την παραπάνω κατηγορία ;
«Πιστεύω ότι μετά από τις δυο πρώτες αγωνιστικές τα πράγματα άρχισαν και ξεκαθάριζαν για την ομάδα μου. Κάναμε δυο δύσκολες νίκες και όλα τα αλλά ήρθαν από μόνα τους. Αυτό ήταν ένα κομβικό σημείο γιατί καταφέραμε να πάρουμε τα πάνω μας. Η πορεία μας έδειξε ότι δίκαια ανεβήκαμε».

-Πριν από το παιχνίδι με το Ηράκλειο, είχατε χρήσει φαβορί τους αντιπάλους σας, ποιο ήταν το σχέδιο κατατρόπωσης τους;
«Το Ηράκλειο κάνει μια προσπάθεια από πέρυσι να ανέβει. Φέτος μάλιστα ήταν από την αρχή της χρονιάς το φαβορί και αυτό αποδείχτηκε και από την πορεία του καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της σεζόν. Κάνεις δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ήταν το φαβορί και ως γηπεδούχος μάλιστα είχε περισσότερες πιθανότητες. Εμείς παρόλα αυτά καταφέραμε να κάνουμε πράξη όλα Αυτά που δουλέψαμε εδώ και 6 εβδομάδες περίπου που ετοιμαζόμασταν ειδικά γι’ αυτό το ματς. Βελτιώσαμε την άμυνα, περιορίσαμε και το inside game του αντιπάλου και έτσι καταφέραμε να πάρουμε αυτή την πολύ μεγάλη νίκη και παράλληλα την άνοδο στη Β’ εθνική».

Καθ όλη τη διάρκεια της χρονιά ήσουν ένας από τους πιο παραγωγικούς παίκτες. Χτες συνέχισες στην ίδια πορεία. Μπορείς να μας πεις μερικά λόγια γι αυτό;
«Σε κάθε ματς έμπαινα και έδινα το 110 % των δυνατοτήτων ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη που μου έδειχνε ο προπονητής μου και οι συμπαίκτες μου. Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα είναι πάντα ομαδικό και προέρχεται από την ομαδική δουλεία. Βέβαια είναι φυσικό κάποιοι παίκτες να ξεχωρίσουν. Στην προκειμένη όμως περίπτωση ειλικρινά δεν μπορώ να βρω έναν διακριθέντα. Όλα τα παιδιά πρωταγωνίστησαν φέτος. Από τον προπονητή μέχρι και τον τελευταίο τροχό της αμάξης».

Βάση των όσο μας είπες περιμένεις ο Φιλαθλητικός να σε… εκμεταλλευτεί και του χρόνου;
«Κατά την άποψη μου θα πρέπει ο βασικός κορμός της ομάδας να παραμείνει ο ίδιος . Δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα είχε μόνο τρεις προσθήκες (τον Ανδρεόπουλο, τον Ηλιόπουλο και έμενα). Δυο χρονιές άλλωστε καταφέραμε να ανέβουμε κατηγορία από ΕΣΚΑ στη Γ’ εθνική και τώρα στη Β. Για τα παιδιά λοιπόν που συμμετείχαν σε αυτό και έκαναν όλη αυτή την προσπάθεια αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Τώρα τα πάντα βέβαια εξαρτούνται από το τι θα αποφασίσει η διοίκηση».