Σαμοθράκης: «Μπορούμε να ανέβουμε»

Ο Φιλαθλητικός είναι μια από τις ομάδες οι οποίες φέτος δείχνουν ότι θα διεκδικήσουν μέχρι το τέλος την άνοδο της στην Α1. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται μέχρι τώρα καθώς έπειτα από το διπλό που πέτυχε κόντρα στον Αρκαδικό βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας επτά νίκες και μόλις μια ήττα. Όλοι στο στρατόπεδο του Φιλαθλητικού γνωρίζουν πολύ καλά πως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα αλλά είναι πανέτοιμοι να παλέψουν μέχρι το τέλος για να τα καταφέρουν. Αυτό ξεκαθάρισε και μέσω της ιστοσελίδας του ΠΣΑΚ ο Μπάμπης Σαμοθράκης ο οποίος τόνισε πως ξεκάθαρα πλέον ο στόχος είναι να τερματίσει η ομάδα ακόμα και πρώτη αν είναι δυνατόν.

Κόντρα στον Αρκαδικό πετύχατε μια ακόμα εκτός έδρας νίκη. Ποιο ήταν το κλειδί για την επιτυχία σας αυτή;

«Πρώτα απ’ όλα ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς και ειδικά από τη στιγμή που ήταν εκτός έδρας. Σημαντική βέβαια είναι η κάθε νίκη που πετυχαίνουμε είτε είναι εντός είτε εκτός καθώς κάθε επιτυχία, μας φέρνει και πιο κοντά στο στόχο μας. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, μπήκαμε απο την αρχή συγκεντρωμένοι και η αλήθεια είναι πως καταφέραμε να κερδίσουμε πιο εύκολα απ’ ότι περίμενα. Προσπαθήσαμε και εκματελλευτήκαμε τις αδυναμίες των αντιπάλων μας στην άμυνα, παίξαμε εξαιρετικά στην επίθεση και έτσι καταφέραμε να καλύψουμε και κάποιες δικές μας αδυναμίες στην άμυνα».

Μετά από οκτώ αγώνες βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Σας δημιουργεί άγχος και βάρος αυτό το γεγονός;

«Δεν θα έλεγα πως μας έχει γεμίσει άγχος. Εμείς θέλουμε να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να κάνουμε σωστά αυτά που πρέπει προκειμένου να κερδίζουμε. Αυτό είναι το θέμα και εκεί έχουμε εστιάσει».

Τελικά ο στόχος σας είναι ξεκάθαρα η άνοδος;

«Νομίζω πως ναι. Θέλουμε να βρεθούμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να συζητάμε τέτοια πράγματα. Έχουμε στόχο την άνοδο και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνετε, ποιο θα είναι το μυστικό για να πετύχετε το στόχο σας;

«Η συγκέντρωση. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι και να παίζουμε σε κάθε ματς σαν να είναι τελικός. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φτάσουμε στην κορυφή και στην επίτευξη των στόχων μας»

Πιστεύεις ότι φέτος είναι η μεγάλη ευκαιρία του Φιλαθλητικού να βρεθεί στην Α1;

«Για εμάς είναι μια πρόκληση. Έχουμε κίνητρο να τα καταφέρουμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Από τη στιγμή που έχουμε διαπιστώσει ότι έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε θα παλέψουμε για αυτό μέχρι το τέλος. Είναι όντας μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς αλλά βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν και από το τι θα γίνει και στα παιχνίδια των άλλων ομάδων που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς και πιστεύω ότι θα περιμένουμε μέχρι το τέλος για να δούμε τι θα γίνει».