Σερέλης: «Μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω»

Πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος και το Ρέθυμνο έχει θεωρητικά το προβάδισμα για την άνοδο. Ομως τα πράγματα μπορεί να ανατραπούν αν το Λαύριο κάνει μία καλή νίκη και αντίστοιχα κάνει μία κακή ήττα ο ΑΓΟΡ. Αποτέλεσμα αυτού, η ομάδα του Λαυριού να έχει τον πρώτο λόγο…

Αυτό περιμένει και ο Χρήστος Σερέλης, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kretaworldbasket.gr αναφέρθηκε στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για την πορεία αλλά και για το μπάσκετ που έχει παίξει η ομάδα του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει για πρώτη φορά ο σύλλογος.

Για τις υπόλοιπες πέντε αγωνιστικές : «Ο ΑΓΟΡ έχει σαφές προβάδισμα, όμως σίγουρα δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα διότι παίζει με ομάδες που έχουν κίνητρο είτε να σωθούνε είτε να πρωταγωνιστήσουν, όπως ο ΚΑΟΔ που θέλει να κάνει ένα ρεκόρ στην κατηγορία. Ο ΑΓΟΡ λοιπόν έχει δύσκολο πρόγραμμα, δύσκολο όμως έχουμε και εμείς, γιατί το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ούτε στις ομάδες που πέφτουν κατηγορία. Έχουμε να παίξουμε για παράδειγμα στο Παγκράτι, τώρα το Σάββατο στην Αμαλιάδα που είναι τελικός για αυτούς, μια ομάδα που κέρδισε πριν δύο εβδομάδες 20 πόντους την Ελευσίνα. Όλα είναι λοιπόν ρευστά με τον ΑΓΟΡ όμως να έχει υπέρ του όλες τις ισοβαθμίες τόσο με εμάς όσο και με τις Σέρρες. Θεωρητικά το πιο εύκολο πρόγραμμα το έχουν οι Ίκαροι Σερρών, αλλά είναι όμως και ένα πόντο πίσω από εμάς στη βαθμολογία και δύο από τον ΑΓΟΡ, οπότε δεν είναι τόσο εύκολο να πλησιάσουν και να πιάσουν το Ρέθυμνο. Αν όμως ο ΑΓΟΡ κάνει μια κακιά ήττα και εμείς μια καλή νίκη μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω.  Νομίζω  πάντως  ότι το ίδιο ντέρμπι είναι είτε να παίξεις με τον τρίτο της βαθμολογίας είτε να παίξεις με μια ομάδα που διεκδικεί την σωτηρία της».

Για την απουσία λόγω τραυματισμού του Σάκη Γιαννακόπουλου : «Ο Σάκης φέτος ήταν ίσως ο πιο πολύτιμος παίκτης όχι μόνο του Λαυρίου αλλά ίσως και της κατηγορίας. Κάνει πάρα πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, είναι 6 χρόνια στην ομάδα και εμείς παίζουμε ένα στυλ παιχνιδιού που έχει τον Σάκη σε βασικό ρόλο και σίγουρα η απουσία του είναι πολύ μεγάλη απώλεια, αλλά αυτά τα πράγματα είναι μέσα στον αθλητισμό και πρέπει να μάθουμε να ζούμε και με τους τραυματισμούς και με τα προβλήματα. Από εκεί και πέρα και χωρίς τον Γιαννακόπουλο αν στα παιχνίδια που χάσαμε είμαστε πιο προσεκτικοί και πιο συγκεντρωμένοι μπορούσαμε τουλάχιστο το ένα από τα δύο  να το είχαμε κερδίσει και να είχαμε τώρα πιο πολλές πιθανότητες για την δεύτερη θέση που οδηγεί στην Α1».

Για την οικονομική κατάσταση του Λαυρίου και το μέλλον της ομάδας : «Το Λαύριο δεν διαφέρει δυστυχώς από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και είναι για εμάς είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση με μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές. Σίγουρα το μέλλον είναι δυσοίωνο για όλες τις ομάδες, τα πράγματα δυσκολεύουν και θα πρέπει όλοι να κοιτάξουν να κάνουν ένα προγραμματισμό με λιγότερα λεφτά, να είναι πιο σοβαροί στις επιλογές τους και στο πρόγραμμα τους, στο τι ομάδες θα φτιάχνουν και στις επιλογές των παικτών,  στο τι θα τάζουν αν θα τάζουν βέβαια πλέον πράγματα στους παίκτες. Είναι μια μεγάλη κουβέντα που πρέπει να κάνουν οι ιθύνοντες του μπάσκετ στην Ελλάδα για να καλυτερεύσουν τα πράγματα. Παρά τα οικονομικά προβλήματα που βγήκαν φέτος, η διοίκηση είναι σοβαρή και δεν είχε δείξει μέχρι πρόσφατα δείγματα αφερεγγυότητας και έτσι αν η ομάδα βγει στην Α1 θα τα ζυγιάσει τα πράγματα και σίγουρα θα δει τι είναι το καλύτερο για την ομάδα και να φτιάξει σε όποια κατηγορία και αν βρίσκεται, μια ομάδα που να είναι υγιείς όσο αφορά την οικονομική της επιβίωση».

Για την επίτευξη του φετινού στόχου του Λαυρίου : «Ο στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή της χρονιάς έχει επιτευχθεί και με το παραπάνω είτε βγούμε δεύτεροι είτε τρίτοι, είτε ακόμα και τέταρτοι. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, ειδικά μέχρι και τον τραυματισμό του Γιαννακόπουλου, όπου εκτός από την καλή θέση στο βαθμολογικό πίνακα παίζαμε και ένα καλό και ελκυστικό μπάσκετ που άρεσε πολύ σε εμάς πρώτα από όλα, αλλά και στις άλλες ομάδες της Α2. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα στην άμυνα μας, αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω ότι έχουμε πάει στα αγωνιστικά θέματα πολύ καλά».

Για την πρώτη θέση του ΚΑΟΔ : «Ο ΚΑΟΔ δίκαια κατακτάει το πρωτάθλημα αφού είχε την πιο σταθερή και σοβαρή ομάδα και ήταν πρωτοπόρος καθ’ όλη την διάρκεια του. Δεν έχει “γκελάρει” πουθενά και κάποιες ήττες που έχει κάνει δεν νομίζω ότι έγιναν από χαλαρότητα. Τόσο ο Αμύντας όσο και ο Απόλλων που το κέρδισαν πρόσφατα απέδειξαν και με άλλες νίκες ότι βρίσκονται σε ανοδική τροχιά απόδοσης και νομίζω ότι ο ΚΑΟΔ δικαιούται να είναι στην πρώτη θέση».

Για τις ομάδες που διεκδικούν την παραμονή τους στην κατηγορία : «Ο Αμύντας δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή του αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να κινδυνεύσει. Από εκεί και κάτω όμως στην βαθμολογία υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για την σωτηρία. Βέβαια αν χαλαρώσεις μπορείς να βρεθείς προ εκπλήξεων και να πάθεις ζημιά, όπως έδειξαν τα παιχνίδια του Λαυρίου με την Ελευσίνα και του ΑΓΟΡ με τον Απόλλων Πατρών».