Σκλάβος: «Το πιστέψαμε και δίκαια πήραμε το διπλό»

Ηταν αυτός που πήρε την ΑΕΚ από το χέρι και την οδήγησε στο «διπλό». Ο Βαγγέλης Σκλάβος ήταν ο πρωταγωνιστικής της «Ενωσης» στη χθεσινή μεγάλη νίκη επί του ΟΦΗ , ενώ παράλληλα πραγματοποίησε και την καλύτερη του εμφάνιση.
Ο έμπειρος σέντερ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, για την εκτός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ, την εξαιρετική του εμφάνιση αλλά και για τον άμεσο στόχο της ΑΕΚ.

Αναλυτικά: 

– Καταφέρατε χθες να πάρετε ένα σπουδαίο «διπλό». Πέρασε κάποια στιγμή από το μυαλό σου ότι θα χάνατε αυτό το ματς;

«Δεν πέρασε σε καμία στιγμή από το μυαλό μας ότι θα μπορούσαμε να χάσουμε το ματς και νομίζω ότι αυτό μας βοήθησε τελικά στο να κερδίσουμε, το ότι το πιστέψαμε. Πολλοί στέκονται στο τελευταίο σουτ αλλά όμως ήταν συνδυασμός φάσεων στα τελευταία δυο λεπτά, όπου κλέψαμε δύο φορές την μπάλα και δείξαμε υπομονή στις επιθέσεις μας.

Από εκεί και πέρα τέτοια ματς, σαν το χθεσινό που ήμασταν πίσω στο σκορ με 6 πόντους 89-83 1:20 πριν από την λήξη της παράτασης, τα κερδίζεις μόνο αν πιστεύεις πραγματικά ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Παρ’ όλα αυτά νομίζω ήμασταν συγκεντρωμένοι και πήραμε το παιχνίδι».

– Τι έφταιξε κατά την γνώμη σου και ο ΟΦΗ κατάφερε όχι μόνο να επιστρέψει από το -18 αλλά και να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από το να κάνει την μεγάλη ανατροπή;

«Νομίζω ότι για 35 λεπτά παίξαμε πάρα πολύ καλά και απλά στα τελευταία λεπτά ήταν αναμενόμενο ότι ο ΟΦΗ θα πλησιάσει και ότι θα βάλει κάποια σουτ γιατί μέχρι εκείνο το σημείο ήταν αρκετά άστοχος. Έτσι και σε συνδυασμό με κάποια λάθη που κάναμε εμείς, δώσαμε το δικαίωμα στον ΟΦΗ να μας απειλήσει. Από εκεί και πέρα έπαιξαν ρόλο και οι λεπτομέρειες. Για εμάς ήταν πολύ σημαντική η φάση του Βαγγέλη Τζόλου που έβαλε την μία βολή, αστόχησε εσκεμμένα στην δεύτερη και πήρε το ριμπάουντ για να ισοφαρίσει. Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να γίνει έτσι η συγκεκριμένη φάση.

Στην παράταση από τη στιγμή που η διαφορά έφτασε στον πόντο, ο πιο τυχερός και ο πιο συγκεντρωμένος θα τα κατάφερνε. Εμείς το πιστέψαμε και δίκαια πήραμε το διπλό».

– Προσωπικά έκανες μία εξαιρετική εμφάνιση, πετυχαίνοντας μάλιστα και το καθοριστικό τρίποντο για την ΑΕΚ.

«Η θέση η δική μου είναι να δικαιώνω τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου που πιστεύουν σε μένα. Ευχής έργον για εμένα είναι να μπορώ να συνδυάζω μια προσωπική καλή απόδοση και να κερδίζει η ομάδα για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουμε βάλει».

– Η ομάδα με τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες έχει μπει σε τροχιά ανόδου, πιστεύεις ότι θα καταφέρει να φτάσει στον στόχο της;

«Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τον τελικό στόχο. Το ζητούμενο είναι τι θα έχουμε κάνει τον Μάιο και όχι το Νοέμβρη. Μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος μένουν 4-5 ματς, 3 στην έδρα μας και 1 στο Άργος. Θέλουμε να φτάσουμε στην διακοπή και να έχουμε 4/4, αρχής γενομένης από το ματς του Σαββάτου απέναντι στον Πιερικό που θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς είναι μια ομάδα που τις τελευταίες αγωνιστικές έχει ανεβάσει την απόδοση της και έχει έμπειρους παίκτες για την κατηγορία. Εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να πιάσει τόπο το διπλό που κάναμε στην Κρήτη.

Το ματς χρειάζεται προσοχή και λόγω της ποινής που έχουμε δεχτεί. Θα παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς τον κόσμο μας και για εμάς αυτό είναι ένα περίεργο συναίσθημα. Δεν θα έχουμε την συμπαράσταση των φιλάθλων μας, ενώ όταν τους έχουμε κοντά μας, μας δίνουν ώθηση».