Σκροπολίθας: «Άθλημα πολεμιστών»

Οι βάσεις παραμονής έχουν μπει όντας στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Γ’ εθνικής στον πρώτο όμιλο Νότου. Η ήττα από το Κρανίδι, όμως έφερε αλλαγές στην Ζάκυνθο με τον προπονητή, Γιώργο Σκροπολίθα να απομακρύνεται από τον πάγκο. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την συνεργασία του με τους επτανήσιους αλλά και για το μέλλον του.

Αναλυτικά:

Για τη συνεργασία του με την ομάδα Ζακύνθου:
«Ξεκίνησε καλά η συνεργασία μας από την πρώτη στιγμή που συμφωνήσαμε. Είχαμε βάλει κάποιους στόχους, καθώς η ομάδα είναι άπειρη γιατί δεν έχει ξαναπαίξει στις εθνικές κατηγορίες. Η πορεία μας ήταν θετική. Βασιστήκαμε πολύ στην άμυνα και καταφέραμε σε όλα τα παιχνίδια να είμαστε μέσα στο ματς μέχρι το τέλος. Ακόμα και στις ήττες μέχρι το 38′ διεκδικούσαμε τη νίκη κι αυτό για εμένα είναι σημαντικότατο. Μπόρεσα να περάσω τη φιλοσοφία μου που στηρίζεται στο γεγονός ότι πρώτα ξεκινάμε από την άμυνα.
Από την Ζάκυνθο φεύγω με τις καλύτερες εντυπώσεις αν και υπάρχει μία πικρία που δεν είχα τη δυνατότητα να συνεχίσω πάνω σε ένα πλάνο και ρόστερ που πίστευα πολύ. Ακόμα και τώρα, όμως πιστεύω πολύ αυτή την ομάδα. Οι διοικούντες θεώρησαν -ίσως και λόγω απειρίας – ότι μετά από κάποια  κακά αποτελέσματα έπρεπε να γίνει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Δυστυχώς αυτή είναι η μοίρα του προπονητή. Παρότι δεν είμαι πλέον στην ομάδα είμαι ευχαριστημένος με αυτή τη συνεργασία. Θεωρώ ότι έδωσα πολλά, άλλαξα λίγο τον τρόπο σκέψης στην προπόνηση και στην αντιμετώπιση των παιχνιδιών γιατί η διαφορά του τοπικού επιπέδου με την Γ’ εθνική είναι μεγάλη.
Το σίγουρο είναι ότι όποτε κι αν μου ζητηθεί βοήθεια από την Ζάκυνθο θα είμαι εκεί να την βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο. Ευχαριστώ στους παίκτες που συνεργαστήκαμε παρότι δεν τα καταφέραμε να τελειώσουμε την σεζόν μαζί».

Για το επαγγελματικό του μέλλον:
«Αυτή είναι η τύχη του προπονητή. Αν υπάρξουν κάποιες προτάσεις είμαι ανοικτός να τις συζητήσω. Μεγάλωσα με το μπάσκετ και θέλω να παραμείνω στο άθλημα. Η ολοκλήρωση μίας συνεργασίας δεν πρέπει να κάνει κανέναν να το βάζει κάτω. Το μπάσκετ άλλωστε είναι άθλημα πολεμιστών».