Σμυρνιώτης: «Θέλαμε τη νίκη εν όψει της δύσκολης συνέχειας»

Το θετικό αποτέλεσμα ήρθε και αυτό είναι που μετρά. Ο Αρκαδικός επικράτησε σε ένα δυναμικό παιχνίδι της Κηφισιάς και ο Γιάννης Σμυρνιώτης δεν μπορούσε να μην μείνει ικανοποιημένος για αυτή τη σπουδαία νίκη.

«Σίγουρα είναι σημαντική η νίκη και κάθε νίκη από εδώ και πέρα θα είναι διπλής σημασίας από τη στιγμή που είμαστε με τόσους πολλούς τραυματισμούς και ουσιαστικά χωρίς προπόνηση σαν ομάδα μέσα στην εβδομάδα. Ο Ντόβας έκανε μία προπόνηση την Πέμπτη και την Τετάρτη έπαιξε φιλικό μόνο και μόνο για να αντέξει όσο μπορεί. Ο Τσιότρας έκανε προπόνηση κατευθείαν την Τετάρτη και λίγα σουτ την Παρασκευή και τηρουμένων των αναλογιών εννοώντας την αντίπαλη ομάδα η οποία έχει τρομερής εμπειρίας γκαρντ, όπως ο Μοσχοβίτης, ο Νικητάκης και Σιούτης που έχουν παίξει στην Α1, συν όλα τα υπόλοιπα παιδιά όπως και ο Σιούτης, νομίζω ότι η νίκη είναι διπλής σημασίας για εμάς. Ξαναλέω, κάθε νίκη που θα γίνεται χωρίς τον βασικό μας playmaker Παπαδάκη και με τόσα προβλήματα τραυματισμών, για μένα τουλάχιστον είναι άθλος για την ομάδα και σε κάθε παιχνίδι θα λέω συγχαρητήρια στην ομάδα που παίζει κατά αυτόν τον τρόπο».

Όσον αφορά το σχόλιό του για τη δυσκολία που παρουσιάστηκε στην επανάληψη με την μεγάλη πίεση του αντιπάλου, αλλά και τον… ξεχασμένο Κοσάνοβιτς ο τεχνικός των Αρκάδων ανέφερε: «Σίγουρα όταν μία ομάδα που βρίσκεται να χάνει 15-16 πόντους και ξέρει ότι παίζει το τελευταίο της χαρτί, ήταν λογικό να λειτουργήσει έτσι, συν το πρακτικό κομμάτι με το ιδιαίτερα χαμηλό σχήμα του αντιπάλου όταν σε κάποιες στιγμές στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Σιούτης με τον Κολώκα που ουσιαστικά αποτελούν παίκτης στις θέσεις «3» και «4», έπαιζαν στην πεντάδα ως «4άρι» και «5άρι» αντίστοιχα. Προσπάθησαν να βρουν φάσεις από το «ένας εναντίον ενός», ήταν δύσκολες οι άμυνές μας και γι’ αυτό για παράδειγμα ο Κοσάνοβιτς, ενώ ήταν από τους πρωταγωνιστές για μένα και άλλαξε τη ροή του ματς στην επανάληψη βάζοντας τρία συνεχόμενα καλάθια στα τελευταία λεπτά δεν μπορούσα να τον χρησιμοποιήσω, γιατί ήταν τόσο κοντή η ομάδα που έπρεπε να μαρκάρουμε πιο πολύ και μετά τα τρίποντα του Γκιζόγιαννη να διαφυλάξουμε τη διαφορά παίζοντας πιο καλές και πιο πιεστικές άμυνες και αφού αντέξαμε μέχρι το τέλος αποτελεί σημαντική επιτυχία και πραγματικά αξίζει συγχαρητήρια στους παίκτες, γιατί καταθέσαμε και την ψυχή μας στο τέλος, παρόλο που φάνηκε λίγο η απειρία και κάποιων παικτών αλλά και της ομάδας, αλλά γι’ αυτά τα παιχνίδια πραγματικά «χτίζουμε χαρακτήρα» οι παίκτες παίρνουν αγωνιστικά λεπτά αυτοί που πρέπει και όσο θα κερδίζουμε τέτοια ματς θα είναι καλό και για την ομάδα και για τους παίκτες τους ίδιους».

Τέλος, αναφέρθηκε στα επόμενα παιχνίδια: «Ξέρουμε τη δύσκολη συνέχεια και στον Λαγκαδά και στην Πάτρα και γι’ αυτό θέλαμε να κερδίσουμε σήμερα για να σταθεροποιηθούμε τουλάχιστον στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και από εκεί και πέρα να δούμε μέσα στην εβδομάδα πόσα και ποια προβλήματα θα ξεπεράσουμε και αντίστοιχα όσο περνάει και ο καιρός θα αποκτούμε περισσότερη εμπειρία που θα μας βγει στη συνέχεια. Πιστεύω να γυρίσει και ο Παπαδάκης όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μας λείπει πολύ αυτή τη στιγμή. Στην ψυχολογία, στα παιχνίδια, αλλά όλοι πιστέψτε με, κάνουν το καλύτερό τους ειλικρινά. Και ο Ντόβας και ο Τσιότρας που παίζουν με σοβαρό πρόβλημα στον προσαγωγό, κάνουν ειλικρινά τα πάντα για να κερδίζει η ομάδα. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο που μπορώ να κρατήσω εγώ σαν προπονητής και στην ψυχολογία και στο μπασκετικό κομμάτι».