Στα… σκαριά το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων!

Ο σύλλογος παλαιμάχων καλαθοσφαιριστών (ΣΠΑΚΕ) κι ο Ίκαρος Καλλιθέας ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να διοργανώσουν το πρώτο πανελλήνιο τουρνουά βετεράνων! Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ΣΠΑΚΕ και Ίκαρος Καλλιθέας προχωρούν από κοινού για να καλύψουν το κενό που υπήρχε στο ελληνικό μπάσκετ και ήταν “… η οργανωμένη συνάντηση, συγκέντρωση και κοινή δράση όλων των παλαιών αθλητών και ανθρώπων του μπάσκετ γενικότερα”, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

Προσθέτουν μάλιστα ότι “… προκηρύσσουν με όρους και κανονισμούς που θα αναφερθούν σύντομα στα αντίστοιχα site, το Πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων για ηλικίες μεγαλύτερες των 45 ετών. Το Πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων θα λειτουργήσει πιλοτικά για πρώτη φορά εν όψει της διοργάνωσης στην Θεσσαλονίκη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2013, και για να προετοιμάσει τα μελλοντικά Πρωταθλήματα, ανά πενταετία ηλικιών.
Η επιτροπή του ΣΠΑΚΕ, που θα είναι αρωγός στην προσπάθεια του ΙΚΑΡΟΥ, αποτελείται από τα εξής μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: Μανώλης Λεκάκης, γενικός γραμματέας, Τάσος Στεφάνου, ειδικός γραμματέας και Τάκης Παπακωνσταντόπουλος, μέλος.
Ενημερώνουμε, επίσης, ότι ο ΣΠΑΚΕ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βετεράνων Θεσσαλονίκης, θα λάβει μέρος με ομάδα αθλητών άνω των 60 ετών στο 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων το οποίο θα διεξαχθεί από την FIMΒΑ στην πόλη Natal της Βραζιλίας από 24/6-3/7/2011. Η ομάδα του ΣΠΑΚΕ αποτελείται από τους εξής βετεράνους αθλητές: Νίκος Έξαρχος, Τάκης Παπακωνσταντόπουλος, Δημήτρης Δημητροκάλης, Γιώργος Πάτκος, Μενέλαος Μπακίρογλου, Βασίλης Γκιούσμας, Τάκης Κορωναίος και Μιχάλης Κυρίτσης”.