Στο πλευρό των αστέγων ο Κόμπι

Εμπνευσμένος από την ιστορία ζωής ενός 60χρονου άστεγου, ο Κόμπι Μπράιαντ αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με το πρόβλημα των αστέγων στην ευρύτερη περιοχή του Λος Αντζελες.

Ο σούπερ σταρ των Λέικερς, μαζί με τη σύζυγο του, Βανέσα με την οποία ωστόσο έχουν καταθέσει αγωγή διαζυγίου από τον περασμένο Δεκέμβριο,  άφησαν για λίγο τις πολυτελείς βίλες τους στο Νιούπορτ Μπιτς και βρέθηκαν στη περιοχή του Σκιντ Ρόου. Ένα μέρος που κατακλύζεται από σκουπίδια αλλά και πλήθος αστέγων. Εκεί ήταν που ο Κόμπι Μπράιντ  αποφάσισε να βοηθήσει.

Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Χόλιγουντ εκμυστηρεύτηκε ότι στη διαδρομή προς και από το Staples Center τα τελευταία χρόνια άρχισε να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος. Τη χρονιά που μας πέρασε μάλιστα, ανέλαβε την οικονομική ενίσχυση ενός ιδρύματος αστέγων ονόματι My Friend’s place που παρέχει στέγη, τροφή, ρουχισμό και οτιδήποτε χρειάζεται ένας άστεγος νέος ηλικίας από 12 ως 25 ετών. Το 2011, το συγκεκριμένο ίδρυμα βοήθησε 1.741 ανθρώπους.

Μπροστά στους δημοσιογράφους, δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων, ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να είναι 24 ώρες το 24ώρο διαθέσιμος για το My Friend’s place.